Erhverv

Kåre Schultz efter store kursklø: »I sidste ende er alt lykkedes«

Den danske topchef Kåre Schultz måtte se Tevas aktiekurs rasle ned på børsen onsdag. Han er dog alligevel tilfreds med kopikæmpens udvikling.

Kåre Schultz har været adm. direktør i Teva siden 1. november 2017. Før det var han topchef for Lundbeck. Foto: Lars Krabbe

Aktiemarkedet tog dårligt imod 2018-regnskabet fra Teva Pharmaceutical Industries, og aktiekursen fik store stryg på børsen i New York. Ved børslukketid kostede en Teva-aktie 17,63 dollars efter et fald på knap 7,8 pct. onsdag.

Alligevel ser Tevas topchef, Kåre Schultz, positivt på selskabets udvikling i løbet af 2018.

»I sidste ende er alt lykkedes. Der er småting, der er gået lidt bedre eller lidt dårligere, men i det store billede er det gået fuldstændig efter planen,« siger han i et interview til Børsen.

Den tidligere Lundbeck-topchef og Novo-kronprins overtog roret i den kriseramte israelske kopimedicinproducent 1. november 2017, og siden da har han sendt virksomheden på noget af en hestekur.

Målet er at sikre omkostningsbesparelser på 3 mia. dollars i 2019 sammenlignet med 2017. Det er han helt sikker på at nå, fastslår han.

»Jeg er blevet bekræftet i min antagelse om at for at drive en forretning effektivt, så skal den være konsolideret, og den skal være optimeret og fokuseret,« siger han til Børsen.

På regnskabsdagen skuffede Teva analytikerne ved bl.a. at ende på et overskud på 53 cent pr. aktie i fjerde kvartal. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News ventet et overskud på 56 cent pr. aktie.

Samtidig lå Tevas prognose for 2019 også et nøk under analytikernes forventninger. Kopiproducenten forventer i 2019 en omsætning i spændet 17-17,4 mia. dollars og et overskud pr. aktie i intervallet 2,20-2,50 dollar, mens analytikerne forventede en højere omsætning på 17,86 mia. dollars og et overskud pr. aktie på 2,79 dollar.

BRANCHENYT
Læs også