Erhverv

Manden bag Madklubben rejste sig fra bunden: »Jeg følte mig fandeme som en fiasko«

Anders Aagaard har med sit Madklubben-imperium oplevet vækst det seneste årti, men før det har han flere gange været slået tilbage til start.

Anders Aagaard har oplevet flere fiaskoer, inden han fik succes med Madklubben. Foto: Tycho Gregers

Fiasko er nok ikke det ord, man umiddelbart vil forbinde med Anders Aagaard, som står bag den succesfulde restaurantkæde Madklubben. Ikke desto mindre har Madklubben-stifteren rejst sig flere gange fra bunden.

Det fortæller han til Berlingskes podcast "Succeskriteriet". Anders Aagaard tog sammen med en skolekammerat efter hotel- og restaurantskolen i Schweiz til London med ambitioner om at åbne en restaurant på et gammelt fyrskib.

»Jeg følte mig fandeme som en fiasko,« siger han til Berlingske om sit første restaurantsats.

Selv om flere med erfaring inden for restaurationsområdet sagde, at det var en dårlig idé, havde de to kammerater ifølge Anders Aagaard stor selvtillid kombineret med mangel på indsigt og førte derfor planerne ud i livet.

Resultatet blev fem års slid og meget dyre lærepenge. I 2004 kastede Anders Aagaard håndklædet i ringen og vendte tilbage til Danmark, hvor han i dag står bag en kæde med 18 restauranter.

»Jeg besluttede mig for, at jeg aldrig nogensinde skulle arbejde i restaurationsbranchen igen,« fortæller han til Berlingske.

Men Anders Aagaard rejste sig hurtigt igen efter en periode på søsterens sofa og uden penge. Derefter brugte Anders Aagaard i en periode sine kræfter på Cofoco-kæden sammen med to venner, men det endte med et konfliktfyldt exit for hans vedkommende.

I 2007 åbnede han sin første Madklubben-restaurant, som altså senere under finanskrisen udviklede sig til en kæde, der tjener millioner på bundlinjen.

»Det var et godt tidspunkt at servere et godt og billigt måltid. Der kom en del i jakkesæt, som ikke længere kunne få refunderet store regninger fra dyre restauranter. Men jeg har altså også knoklet for det,« har Anders Aagaard tidligere fortalt Finans.

Og knokleriet fortsætter. Til Berlingske fortæller han, at der er syv nye restauranter på tegnebrættet.

BRANCHENYT
Læs også