Erhverv

Svindelramt konkursbo skylder mindst 140 mio. kr.

Det har overrasket os, hvor mange der har penge til gode, forklarer kurator i BMG's konkursbo.

Artiklens øverste billede
BMG havde kontor i Randers og har med sin konkurs påført tab hos mere end 100 landmænd, ligesom Spar Nord har måttet nedjustere som følge af konkursen.

Den opsigtsvækkende konkurs hos kornhandleren BMG har påført tab hos mere end 100 landmænd og fået storbanken Spar Nord til at nedjustere.

Nu kan Finans fortælle, at det skyldige beløb i den svindelramte virksomhed er langt større end hidtil antaget.

Kreditorer har således hidtil anmeldt krav mod BMG’s konkursbo for omkring 140 mio. kr. Det fremgår af en skrivelse, som konkursboets kuratorer tirsdag har sendt til kreditorerne.

Tidligere har én af kuratorerne, advokat Søren Christensen Volder fra Bech-Bruun, anslået, at der var gæld for omkring 70 mio. kr.

»Det har overrasket os, hvor mange der har anmeldt krav i konkursboet. Beløbet kan desuden meget vel stige,« siger Søren Christensen Volder til Finans.

Kreditorerne skal ikke forvente at få alle deres penge tilbage. For ifølge den nye skrivelse bliver dividenden ikke højere end 20 pct.

Den mulige dividende betyder dog, at de berørte landmænd kan søge momsen tilbagebetalt på de resterende 80 pct., som de ikke forventes at få tilbage.

Kuratorerne har allerede solgt aktiver for 5 mio. kr. til primært Hornsyld Købmandsgaard og forventer at kunne finde og realisere aktiver for mere end 10 mio. kr. Dertil kommer eventuelle tilbagesøgninger på moms og virksomhedsskat på baggrund af de fiktive transaktioner, der ifølge kurator har fundet sted i BMG.

»Der kan også komme yderligere krav fra konkursboet mod ledelsen og virksomhedens revisor, hvis den nuværende eksterne revision viser, at de kan blive erstatningsansvarlige,« siger Søren Christensen Volder.

I øjeblikket er revisionshuset EY i gang med at kulegrave BMG’s fakturaer og transaktioner for at finde ud af, hvordan den påståede svindel kunne foregå, hvor stort omfanget var, og om nogen kan drages til ansvar.

BMG meldte i januar ud, at den ville begære sig konkurs, efter medejer og direktør Jens Møller angiveligt havde fusket med bl.a. fiktive handler og fakturaer for et større millionbeløb. Det førte til bortvisning og en politianmeldelse.

Jens Møller har gennem sin advokat forklaret, at han skammer sig over de ting, han har gjort.

BMG blev etableret i 2004 og havde salgskontor i Randers. Selskabet har de senere år haft pæne millionoverskud, men den omfattende svindel har altså gjort selskabet insolvent og tvunget det ud i en konkurs.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.