Erhverv

Medie: Novo på vej med milliarddyr redningsplan for biotekfirma

Novo Holdings er i gang med at sikre Symphogen en større milliardindsprøjtning, efter at børsplanerne gik i vasken, skriver Børsen på baggrund af anonyme kilder.

Symphogen har gennem knap 20 år fået tilført mere end 4 mia. kr. fra investorer og via partnerskaber. Nu behøver selskabet flere penge. Foto: Symphogen

Biotekselskabet Symphogen, der er i akut pengemangel, kan se frem til snart en hjælpende hånd fra Novo Nordisk Fondens investeringsselskab Novo Holding.

Storaktionæren Novo Holdings er i færd med at planlægge en større redningsplan, der skal sikre, at Symphogen kan fortsætte med at udvikle lægemidler mod kræft, skriver Børsen på baggrund af anonyme kilder.

Det sker efter, at Symphogens har skrinlagt sine planer om at rejse penge via en børsnotering.

Novo Nordisk Fonden har ikke villet kommentere artiklen, men Symphogens direktør Martin Olin lægger ikke skjul på, at det er trængt med kapital.

»Det er ikke nogen hemmelighed, at vi skal bruge yderligere midler. Det er også rigtigt, at vi er i dialog med vores eksisterende investorer om at tilvejebringe den nødvendige kapital, der gør, at selskabet kan føres videre,« siger han til Børsen.

Symphogen satser hårdt på, at lægemidlet Sym004 til behandling af tarmkræft lykkes i det sidste kliniske studie, inden det potentielt kan godkendes af lægemiddelmyndighederne. Men det er dyrt og risikofyldt at udvikle medicin, og mange studier viser ikke den ønskede effekt.

Lykkes det ikke at kaste en solid redningskrans efter Symphogen, kan selskabet være tvunget til at sælge sin mest lovende lægemiddelkandidat, fortalte Martin Olin til Finans i januar. Her sagde aktionæren Sunstone Capital, at man fortsat er interesseret i at støtte Symphogen med kapital.

Symphogen har gennem knap 20 år fået tilført mere end 4 mia. kr. fra investorer og via partnerskaber.

Læs også