Erhverv

Dansk stjerne med nyt mål: Vil klæde Europas cykelryttere på

Jakob Fuglsang køber som led i en karriereplan sig ind i et nyt, dansk selskab. Det vil dyste med de store i et voksende, internationalt marked for cykeltøj.

Jakob Fuglsang (tv.) skal tage del i udviklingen af cykeltøj i selskabet Isolés, som han har købt sig ind i. Arkivfoto: AP/Jean-Christophe Bott.

Den danske cykelstjerne Jakob Fuglsang agter også at træde i pedalerne inden for tøjproduktion. I hvert fald køber han sig ind i et nyt dansk selskab som vil dyste med de store i Europa i salget af cykeltøj.

Jakob Fuglsang bliver medejer af Vejle-selskabet Isolés, der blev etableret i fjor af Henrik Dahl Rubak. Han står også bag et andet selskab i branchen for cykel- og sportstøj, ItalicSport.

Målet er, at Jakob Fulgsang skal være en aktiv ejer i Isolés. Både nu - men også på længere sigt, når han en dag ikke længere er aktiv i eliten af europæisk cykelsport og bl.a. Tour de France.

»Vi har lagt en plan for, hvordan jeg i fremtiden kan tage mere ansvar i udviklingen af brandet. Jeg er sikker på, jeg kan hjælpe med at skabe endnu mere tekniske kollektioner og finpudse produkterne det sidste. Lige nu er mit absolutte fokus dog på at nå op på podiet i Paris,« udtaler Jakob Fuglsang i en meddelelse om det nye medejerskab.

Isolés blev blev lanceret i foråret 2018 og fokuserer på cykeltøj i professionel kvalitet med vægt på design og bæredygtige materialer. Jakob Fuglsang fremhæver:

»Teamet bag har store ambitioner, og det motiverer mig.«

Hos Isolés mener adm. direktør Henrik Dahl Rubak, at cykelrytteren kan være med til at trække mærket og produkterne længere frem. Han siger:

»Fuglsangs erfaring og perfektionisme vil hjælpe os til at udvikle endnu bedre kollektioner. Han kommer med en unik know-how og har en klar holdning til både stilen samt funktionen i vores tøj.«

Han erkender, at Isolés er i dyst med store aktører i et internationalt marked for cykeltøj præget af hård konkurrence.

»Omvendt er vi på et marked i kraftig vækst særligt i Europa, da cykelsporten boomer. I sportsverdenen såvel som i forretningsverdenen er konkurrencen motiverende og med til at holde os i form,« mener Henrik Dahl Rubak.

Parterne bag cykeltøj-selskabet oplyser ikke om fordelingen af ejerskabet, efter at Jakob Fuglsang samt også Christian Alex Hansen, Silkeborg, er trådt ind som nye aktionærer.

Læs også