Erhverv

Topchef stoppede pludseligt: Nu får Restaurant Flammen ny direktør

Efter et par måneder med en midlertidig direktør har familien bag kæden ansat den tidligere kædedirektør for møbelkæden Ilva.

Restaurant Flammens nye direktør Piet Klein omgivet af familien Rosenfeldt Sunddal. Foto: PR

Efter det abrupte farvel til den tidligere direktør i Restaurant Flammen Elias Tychsen har den familieejede restaurantkæde nu fundet hans afløser.

Piet Klein er tidligere kædedirektør for Ilva og direktør for IDdesign Franchise, og valget faldt bl.a. på ham på grund af hans erfaring med at drive kæder i Danmark og udlandet. Han tiltræder officielt den 1. april.

Flammen i Danmark
  • Aalborg
  • Esbjerg
  • Herning
  • Kolding
  • København, Nyropsgade
  • København, H. C. Andersens Blvd.
  • Odense
  • Roskilde
  • Viborg
  • Aarhus
  • Glostrup
  • Horsens
  • Næstved
  • Randers
  • Vejle
Kilde: Restaurant Flammen

»Jeg glæder mig meget - både til at arbejde sammen med familien og til branche-skiftet. Jeg har ikke haft mulighed for at arbejde i restaurationsbranchen før, men det er noget nær et drømmejob,« siger Piet Klein.

For Piet Klein ligger det lige til højrebenet at tage erfaringen fra hans tidligere job med videre.

»Jeg er vant til at arbejde med kædedrift og i en organisation, der vokser. Der er 800 ansatte i Restaurant Flammen, det er en stor enhed, men jeg har erfaring med at strukturere, lægge strategier og sætte langsigtede mål. Det er væsentligt for mig at tage erfaringen med videre, og den passer godt til entreprenør-ånden i familien,« siger han.

Populær bøfkædes topchef stopper pludseligt: 29-årig tager midlertidigt over

Restaurant Flammen er ejet af Rosenfeldt Sunddal-familien, som ikke har haft travlt med at finde en ny direktør.

»Der skal være kemi. Det er en familievirksomhed, og vi skal se ham i øjnene hver dag, så han skal afspejle virksomheden. Vi har manglet erfaring med kædedrift, og det har Piet. Hans erfaring og personlighed passer godt til vores ambitionsniveau,« siger Kristina Rosenfeldt Sunddal.

Både Piet Klein og søskendeparret Kristina og Martin Rosenfeldt Sunddal kigger mod Tyskland, når de skal beskrive fremtiden for Restaurant Flammen. De har dog ikke den rette placering på hånden lige nu.

»Gæstetilfredsheden er mindst lige så stor i Tyskland som i Danmark. Vi vil rigtig gerne ind på det tyske marked,« siger Kristina Rosenfeldt Sunddal.

I Danmark bliver restauranterne udvidet med et nyt tiltag.

»Vi ruller et take-away-koncept ud i maj i Esbjerg, Herning og Viborg. Derefter vil vi løbende udrulle take-away til resten af landet, så vi i slutningen af 2019 gerne skulle have take-away i alle vores restauranter,« siger Martin Rosenfeldt Sunddal.

En moderne buffet med vegetarmuligheder og mere fisk bliver også implementeret i løbet af året. Desuden har Flammen fundet to nye lejemål i Jylland og to på Sjælland.

Ligner Restaurant Flammen: Tjener millioner

Det var den 29-årige HR-chef Christian Damgaard Lund, der tog over som midlertidig direktør for restaurantkæden, da Elias Tychsen i september sidste år forlod sin stilling med øjeblikkelig virkning. Elias Tychsen havde været adm. direktør siden 2013 og havde ingen kommentarer til det pludselige exit.

Familien Rosenfeldt Sunddal fik idéen til restauranten i forbindelse med driften af deres egen Fole Høkerkro i Sønderjylland tilbage i 1990’erne.

Restaurant Flammen åbnede sin første restaurant i Kolding i 2009. Kæden ligger i dag i 15 danske byer og i Hamborg i Tyskland.

Rosenfeldt og Sunddal Holding ApS, der driver den landsdækkende kæde, gik ud af 2017 med et overskud på 14,5 mio. kr.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Ny serie fra FINANS: Følg 10 visionære og innovative iværksættere og deres idéer, der har potentialet til at redefinere dansk erhvervsliv.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også