Erhverv
0

Ewii ramt af kæmpe underskud: Vi har fået en blodtud

2018 blev et grimt år for energiselskabet Ewii.

Lars Bonderup Bjørn tiltrådte som adm. direktør i Ewii i starten af 2018.

Det stormombruste energiselskab Ewii kan nu sætte punktum for et 2018, hvor koncernen måtte igangsætte en omfattende oprydning. Det skete efter afsløringer af en række kritisable forhold og fyringen af topchef Knud Steen Larsen.

Ewii har fredag offentliggjort et regnskab, der viser et underskud på 204 mio. kr. efter skat.

»Regnskabet er ikke tilfredsstillende. Ewii har fået en blodtud. Oprydningen efter en turbulent periode i koncernens historie er nu afsluttet, og vi kan kigge fremad,« udtaler adm. direktør Lars Bonderup Bjørn i en pressemeddelelse.

Ewii leverer el, vand, varme og fibernet i Trekantområdet. Men selskabet har været indhyllet i en række møgsager, der ikke mindst involverede den nu tidligere topchef Knud Steen Larsen.

Dels var det kommet frem, hvordan Knud Steen Larsen havde medbragt hustru og sønner på luksuriøse sponsorture til udlandet, selvom næsten al Ewiis forretning er i Kolding og omegn.

Dels blev han beskyldt for et dobbeltspil, idet flere af Ewiis største kunder havde sat penge i det investeringskoncept, som Knud Steen Larsen ejede sammen med sine to sønner.

Derudover havde Ewii indkasseret trecifrede milliontab på eksotiske udviklingsprojekter og investeringer langt fra Ewiis kernekompetencer.

Sagerne førte til en række udskiftninger i toppen af Ewii. Og Ewii har nu solgt stort set samtlige af sine ventureinvesteringer - med store tab til følge. Derfor kommer underskuddet ikke bag på koncernens nyvalgte formand, Anders Skovdal.

»Bestyrelsen har hele tiden vidst, at der ville være konsekvenser af frasalgene af Ewii's aktiviteter i mobility, telemedicin, brændselsceller og VVS. At vi så skulle opleve et stort fald i aktiemarkederne ved udgangen af 2018 er ærgerligt og skæmmer selvfølgelig resultatet. Men som aktiemarkederne er startet i 2019, er det tabte vundet igen, og vi har med den ny strategi grund til at se positivt på fremtiden,« udtaler han i pressemeddelelsen.

Ewii lancerede i september sidste år en ny strategi, der bl.a. fokuserer på udviklingen af fremtidens fibernet. I år forventer elkoncernen at kunne præstere et beskedent positivt resultat.

Omsætningen i Ewii-koncernen var i 2018 på 1,2 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også