Erhverv

Netflix vælter sig i millioner af nye kunder

Nettotilgangen af nye kunder satte ny rekord i 1. kvartal, viser et dugfrisk regnskab fra den amerikanske streaminggigant.

Foto: AP.

Kunderne strømmer til Netflix-butikken. I årets første tre måneder er antallet af Netflix-kunder øget med 9,6 mio. Det svarer til, at streamingtjenesten har fået knap 107.000 nye kunder – hver eneste dag.

Nettotilvæksten er da også ny rekord, understreger Netflix-ledelsen i det netop udsendte kvartalsregnskab.

Det er især brugere uden for USA, der har fået øjnene op for Netflix.

De udenlandske brugere tegner sig således for ca. 82 pct. af nettovæksten i kundetallet i Netflix-butikken, viser selskabets regnskab.

Regnskabet afslører imidlertid også, at det langt fra er nogen guldrandet forretning at være verdens mest populære streamingtjeneste.

Omsætningen i 1. kvartal strøg ganske vist i vejret med 22 pct. til godt 4,5 mia. dollars svarende til knap 30 mia. kr., mens tilbage på bundlinjen er blot 2,3 mia. kr., når alt er betalt.

Resultatet er dog en forbedring i forhold til 1. kvartal 2018, hvor nettoindtjeningen nåede godt 1,9 mia. kr. Dengang var der dog 30 mio. færre betalende brugere af streamingtjenesten.

Netflix-ledelsen forklarer da også i regnskabet, at man for øjeblikket er i færd med at dreje på prisskruen.

»Vi er i færd med at arbejde os igennem en række prisstigninger i USA, Brasilien, Mexico og dele af Europa,« lyder meldingen.

Det fremgår ikke af regnskabsmeddelelsen, om danske Netflix-brugere vil komme til at mærke til prisstigninger.

Til gengæld venter Netflix-ledelsen, at væksten i omsætningen vil fortsætte med at vokse i 2. kvartal, hvor forventningen er at runde et samlet salg på 32,6 mia. kr. Det sker, selv om nettotilstrømningen af nye kunder ventes at dykke til 5,0 millioner, hvilket i givet fald vil være en smule mindre end på samme tid sidste år.

Samlet er der i dag registreret tæt ved 149 mio. betalende Netflix-brugere verden rundt. Heraf findes 60,2 mio. i USA.

BRANCHENYT
Læs også