Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Borgmester afviser kritik af godkendelse af salg af Verdo-elnet

Torben Hansen (S), borgmester i Randers, tager afslappet på en klage til Ankestyrelsen efter byrådets godkendelse af frasalget af Verdo-elnet.

I kundernes tjeneste
Torben Hansen (S), borgmester i Randers, afviser, at der er sket fejl i byrådets behandling af Verdos frasalg af selskabets elnet. Han tager derfor en klage til Ankestyrelsen med sindsro. Foto: PR Randers kommune.

Der er ikke en finger at sætte på godkendelsen af Verdos ønske om at frasælge størstedelen af energiselskabets elnet til konkurrenten Eniig.

Sagen kort
  • Verdo og Eniig meddelte den 1. april, at de to selskaber indgår en byttehandel.
  • Verdo sælger sine elnet i Randers, Hobro og Hillerød til Eniig i Silkeborg for 720 mio. kr.
  • Til gengæld sælger Eniig sit varmeselskab og 19.000 varmekunder i Herning til Verdo. Pris: 160 mio. kr.
  • Begge selskabers repræsentantskaber har godkendt byttehandlen.
  • I sidste uge godkendte et flertal i Randers Byråd salget af elnettene. Byrådet skal høres, fordi kommunen har vetoret i spørgsmålet.
  • Efterfølgende har en byrådspolitiker varslet en klage til Ankestyrelsen. En klage som bl.a. ønskes behandlet med henblik på, at den får opsættende virkning for hele handlen.
  • Byttehandlen kræver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens godkendelse.

Sådan lyder meldingen fra borgmester Torben Hansen (S), der stod i spidsen for behandlingen af Verdo-frasalget i byrådet sidste uge.

»Det er min opfattelse, at det grundlag, byrådet har truffet beslutning på, er både grundigt og fyldestgørende,« siger Torben Hansen.

Meldingen kommer, efter at Velfærdslistens medlem af byrådet, Kasper Fuhr Christensen, har udtalt, at han vil klage til Ankestyrelsen over byrådets handling af Verdo-frasalget, fordi behandlingen af det omstridte salg er sket på et spinkelt og uoplyst grundlag.

»Det er en del af forvaltningsretten, at en sag skal være tilstrækkelig belyst, før der kan træffes afgørelse i den. Det er for mig at se ret tydeligt, at det ikke er tilfældet i den her sag,« udtalte Kasper Fuhr Christensen i sidste uge til Finans.

Han fælder bl.a. sin dom med afsæt i et notat udarbejdet af advokatfirmaet Horten på bestilling af Randers Kommune.

I notatet konkluderer advokatfirmaet, at kommunen ikke har fået »dokumentation for prisfastsættelsen og vilkårene for handlen med Eniig i øvrigt«.

Det er en del af forvaltningsretten, at en sag skal være tilstrækkelig belyst, før der kan træffes afgørelse i den.

Kasper Fuhr Christensen, byrådspolitiker i Randers for Velfærdslisten

Notatet indgik i behandlingen, da et flertal af byrådet med stemmer fra S, V og DF mandag sidste uge blåstemplede Verdo-ledelsens frasalgsplaner.

Notat eller ej, så afviser Torben Hansen, at der er fugls føde på kritikken.

»Byrådet har både fået fremlagt en omfattende redegørelse fra kommunens rådgivere og haft lejlighed til at stille spørgsmål om baggrund, fakta mm. direkte til Verdo. Skulle nogle byrådsmedlemmer alligevel ønske at klage til tilsynet (Ankestyrelsen, red.), må vi se, hvad tilsynet siger til det. Det ser jeg frem til med sindsro,« fastslår Randers-borgmesteren.

Finans har senest afdækket, at Verdo står til at score over 300 mio. kr. ekstra på frasalget af sine elnet, fordi kunderne ikke får det medejerskab af elnettene i Eniig, som ifølge eksperter er med til at sikre de lavest mulige elpriser.

BRANCHENYT
Læs også