Erhverv

Jeppe Morell tager en chance: »Det bliver man nødt til«

Jeppe Morell får en chance for at vinde et bælte, når han i juni går i ringen mod en finsk/cubansk modstander.

Jeppe Morell (t.v.) vandt på point sin seneste kamp over Ruben Eduardo Costa. Foto: Lars Poulsen

Jeppe Morell skal for anden gang i sin karriere forsøge at vinde IBF’s Baltic-titel, når han den 15. juni går i ringen mod Dayron Lester.

Det er næsten præcis et år siden, Morell fik chancen sidst, da han stod overfor svenske Sven Fornling i en kamp, der siden har vist sig at få stor betydning for begge boksere.

For den dag i maj for et år siden blev Sven Fornling noteret som vinder efter blot tre runder, da Morell med blodet sprøjtende, silende og slørende for synet måtte stoppe kampen. Morells lejr var fortørnet over, at kampen ikke blot blev dømt uafgjort, men lige lidt hjalp det, og Fornling kunne tage bæltet med sig.

Når jeg først har sat mig noget for, så lykkes det.

Jeppe Morell

Siden har svenskeren taget skridtet videre og er nu verdensmester hos IBO. Morell har set med og udtænkt en vej til den revanche, han dengang aldrig fik – og den vej starter med en sejr over Lester.

»Jeg kunne se, at Fornling er blevet IBO-verdensmester, efter at han havde Baltic-titlen. Så jeg spurgte Mogens Palle (Morells promotor, red.) om vi kunne byde ind på den titel igen, fordi jeg tænkte, den var god at vinde, og at det kunne være en vej til en revanchekamp mod Fornling på et senere tidspunkt,« siger Jeppe Morell.

Morells anmodning blev godkendt af forbundet, men der fulgte en længere periode, hvor de modstandere, Mogens Palle foreslog forbundet, ikke gled igennem. Til sidst blev Dayron Lester (11-2-0) derfor til løsningen, selvom han på den uafhængige rangliste Boxrec er placeret en del højere en Morell selv.

»Jeg fik selv muligheden for at sige nej. Alternativt kunne jeg have fået en almindelig kamp i otte omgange. Men jeg så ham lidt an og tænkte, at jeg godt kan slå ham. Det skal også være en titelkamp nu. Jeg er i så god form, og man bliver også nødt til at tage nogle chancer. Jeg kommer ikke frem i verden ved at tage nemme kampe,« siger Jeppe Morell.

Cubanske hop

Dayron Lester er tre år ældre end Morell, men har næsten ikke bokset flere professionelle kampe. Det skyldes, at han godt nok bor i Finland og kæmper under finsk fane, men er født og opvokset på Cuba.

Jeppe Morell

Alder: 29 år.

Vægtklasse: Let sværvægt.

Kampe: Ni vundne (heraf tre på knockout), to tabte.

Placering på Boxrec’ rangliste: 87.

Seneste kamp: 15. september: Vandt på point over Ruben Eduardo Costa.

Næste kamp: 15. juni mod Dayron Lester (11-2-0).

Her er der en langt større tradition for amatørboksning, så det er her, med hjelm og trøje, at Lester har været langt de fleste år.

Det cubanske ophav præger også den stil, han træder ind i en boksering med, og dermed hvad Morell skal forberede sig på.

»Den cubanske skole er bygget op omkring amatørboksning. Det vil sige, de hopper rundt i tre gange tre minutter og scorer høje point – det er cubanerne de bedste til i verden. Og de klarer sig da også godt professionelt, men jeg mener, at over 10 runder vil jeg være i stand til at nedbryde ham med min stil, som er pågående, men stadig teknisk,« siger Jeppe Morell.

Danskeren er ikke i tvivl om, at han nok skal ende med at overvinde den finske cubaner, selvom det, når kampen går i gang, vil være præcis ni måneder siden, han sidst var i ringen:

»Når jeg først har sat mig noget for, så lykkes det. De gange, jeg har forberedt mig korrekt og sat mig for at opnå noget, så er det også sket.«

Udover Jeppe Morell skal to andre Aarhus-boksere også i ringen ved stævnet til juni, som foregår i Randers. Enock Poulsen skal således forsøge at vinde EBU EU-titlen, mens den 20-årige Victor Ramon får professionel debut.

BRANCHENYT
Læs også