Erhverv

Danmarks mest bestjernede restaurant i første millionoverskud

Geranium har vendt underskud til overskud. En menu koster 2.500 kr.

Stjernekokken Rasmus Kofoed var med til at stifte Geranium i 2007. Han er fortsat dybt involveret i restauranten, der er Danmarks eneste med tre Michelin-stjerner. Foto: Jacob Ehrbahn

Danmarks eneste trestjernede Michelin-restaurant er nu en millionsucces.

For første gang nogensinde har Geranium fra København et overskud i millionklassen. Helt nøjagtigt på 1,5 mio. kr. efter skat i 2018. Det viser et nyt regnskab, der trodser et underskud i 2017.

»Ledelsen anser årets resultat for tilfredsstillende,« lyder den korte beskrivelse i det nye regnskab.

I juli 2017 talte Finans med Geraniums hovedejer, milliardæren Lars Seier Christensen, om restauranten. Allerede dengang berettede han om fremdrift i finanserne.

»Økonomien går rigtigt fint, og det er jo dejligt. Der er et pænt overskud og fuldt booket måneder ud i fremtiden,« sagde Lars Seier Christensen.

Han købte sig ind i Geranium i 2015 og sikrede restaurantens fremtid efter en årrække med dårlig økonomi. Året efter Lars Seier Christensens ankomst fik Geranium for første gang tre Michelin-stjerner. Dem har restauranten siden beholdt.

»Med hensyn til synlighed betyder tre stjerner meget. Som Michelin definerer tre stjerner er det jo, at restauranten er en selvstændig rejse værd. Og det er netop hvad der sker - gourmetturister kommer til Danmark for at prøve Geranium og de øvrige toprestauranter,« fortalte Lars Seier Christensen.

Geranium er i øvrigt ikke den eneste berømmede restaurant, milliardæren har kastet penge i. Han er også medejer af den storsatsende og eksperimenterende restaurant Alchemist, der vil servere 50 retter for sine gæster i løbet af en aften.

I øjeblikket koster en forårsmenu på Geranium 2.500 kr., og det er ikke muligt at bestille bord uden at betale et depositum på 750 kr. for hver gæst.

Stjernekokken Rasmus Kofoed og Søren Ledet åbnede i 2007 Geranium. Begge er fortsat en del af ejerkredsen og ledelsen.

BRANCHENYT
Læs også