Erhverv

Burger King-ejer i offensiv - vil åbne 14.000 nye restauranter

Store nordamerikanske fastfood-selskaber vil ekspandere for at få del i en forventet global vækst hos sultne forbrugere.

Ejeren bag Burger King bebuder en storstilet vækstplan. Foto: AP Photo/Damian Dovarganes, File

Moderselskabet bag Burger King er klar til at presse hovedkonkurrenten McDonalds hårdere. I hvert fald agter selskabet at skrue voldsomt op for antallet af restauranter rundt om på kloden.

Det har selskabet Restaurant Brands International Inc. (RBI), som er børsnoteret, onsdag oplyst på en investordag i New York. Emnet var vækstplaner for koncernen, der rummer tre fastfood-koncepter - Burger King, Tim Hortons and Popeyes.

Koncernen med hovedsæde i Toronto, Canada, oplyser, at målet er at vokse fra nu ca. 26.000 restauranter i 100 lande - til flere end 40.000 globalt over de næste 8-10 år. Og dermed vil selskabet være med blandt de største globalt inden for restaurantdrift.

RBI oplyser i en pressemeddelelse fra investordagen, at målet er at få del i den forventede vækst på markedet for restauranter med hurtig service. Prognoser for de næste fem år forudser ifølge RBI, at det globale burgermarked vil vokse med 5 pct. årligt. Dertil kommer kaffe samt kyllingemad, som selskabet også arbejder inden for, hvor forventningen er en vækst på 6 pct. årligt.

RBI arbejder med en francisemodel så restauranterne drives af lokale partnere. Det har ifølge koncernen løftet antallet fra 12.000 i 2010 til nu 26.000

Rose Cil, koncernchef for Restaurant Brands International Inc., udtaler fra investordagen, at målet er vækst og koncernen har stor tiltro til, at de tre koncepter kan vokse hastigt - både i Nordamerika og resten af verden.

Ud over 18.000 burgerrestauranter under Burger King har koncernen kæden Tim Hortons, med 4.800 restautanter - især i USA og Canada - samt Popyes, der har kyllinger som speciale og med 3.100 restauranter.

Burger Kings hovedkonkurrent, McDonald’s, har ifølge selskabets seneste børsmeddelelse 38.000 restauranter i 100 lande. 93 pct. af dem drives af lokale partnere

BRANCHENYT
Læs også