Erhverv

Kendt københavnsk kaffekæde taber fortsat millioner

Kaffekæden Riccos slås stadig med røde tal på bundlinjen, viser nyt regnskab.

Foto: Melissa Kühn Hjerrild

Den københavnske kaffekæde Riccos har svært ved at tjene penge på danskernes kaffetørst.

Riccos kommer ud af 2018 med et underskud på lidt over 1 mio. kr., og dermed fortsætter kaffekæden med at køre med røde tal på bundlinjen. Forrige år lød underskuddet på knap 3,2 mio. kr.

Til gengæld er bruttofortjenesten steget fra 7,9 mio. kr. i 2017 til 11,5 mio. kr. sidste år, men især stigende personaleomkostninger og af- og nedskrivninger trækker regnskabet i rødt.

Riccos Kaffe blev grundlagt på Vesterbro i København i 2001. Siden har kæden haft vokseværk og har i dag 14 kaffebarer i hovedstadsområdet.

Det nye årsregnskab kommer kort tid efter, at Riccos har været gennem en større udskiftning i ejerkredsen.

Riccos-stifteren Ricco Sørensen fik i 2017 følgeskab af mangemillionæren Christian Dyvig, der købte sig ind i kaffekæden. I september 2018 fulgte den tidligere Matas-topchef Terje List trop, da han købte 25 pct. af Riccos.

Men allerede et halvt år efter var det slut. I april i år kunne Ricco Sørensen fortælle, at han havde købt både Christian Dyvig og Terje List ud af ejerkredsen for igen at herske alene over livsværket.

»Jeg vil gerne styre det hele på min måde. Det har været en fin periode med Christian Dyvig og Terje List. Men hver ting har sin tid, og nu var det på tide, at jeg kom videre selv,« sagde Ricco Sørensen dengang til Finans.

Christian Dyvig nåede dog at holde hånden godt under Riccos i sin korte tid i ejerkredsen.

I 2017, efter at bundlinjen viste et underskud på knap 3,2 mio. kr., konverterede Christian Dyvig 2,8 mio. kr. af kaffekædens gæld til egenkapital efter at underskuddet havde efterladt Riccos med en negativ egenkapital på 1,1 mio. kr.

Efter det seneste regnskab er egenkapitalen nede på ca. 710.000 kr.

BRANCHENYT
Læs også