Erhverv

Restaurantkædes overskud i frit fald

Overskuddet i Restaurant Flammen er faldet med 95 pct. på to år.

Restaurant Flammens buffetkoncept har i en årrække været en yderst indbringende forretning. Nu går det dog kraftigt ned ad for kæden. Foto: Stine Bidstrup

Begyndende krisetegn er ved at vise sig i Restaurant Flammen.

I efteråret 2018 fratrådte den daværende topchef med øjeblikkelig virkning, og nu kan restaurantkæden præsentere et overskud, der er styrtdykket.

Fra 32,5 mio. kr. i 2016 til 1,6 mio. i 2018. Det svarer til et fald på 95 pct. og bliver betegnet som »utilfredsstillende« i det nye regnskab fra Rosenfeldt og Sunddal Holding ApS, selskabet bag Restaurant Flammen.

»Årets resultat er væsentligt påvirket af omkostninger til bl.a. afskedigelse af direktør, en ekstraordinær varm sommer, initiativer der ikke gik som forventet og forsatte driftsunderskud i det tyske selskab,« står der i det nye regnskab.

I 2017-regnskabet skrev selskabet, at forventningen til 2018 ellers var et resultat på niveau med 2014. Det ville sige et overskud i omegnen af 20 mio. kr.

Sådan gik det som bekendt slet ikke.

Alligevel tør Restaurant Flammen godt lægge hovedet på blokken og regne med forbedringer i 2019.

»Der forventes mindst en fordobling af resultat før skat for 2019 i forhold til 2018,« skriver ledelsen i Restaurant Flammen, der i marts hentede Piet Klein, tidligere kædedirektør i Ilva, ind som ny topchef.

Derudover har Restaurant Flammen taget andre initiativer i brug for at vende udviklingen, heriblandt et nyt brunchkoncept, mulighed for takeaway og nye restaurantåbninger.

Restaurant Flammen er ejet af familien Rosenfeldt Sunddal, der udgør hele kædens bestyrelse.

For nylig tog familien bladet fra munden i en fejde med kæden Restaurant Ilden, som familien anklager for at have kopieret Restaurant Flammens koncept og løbende tiltag og tilbud over for kunderne.

Den anklage afviste Restaurant Ilden, som dog anerkendte, at den er blevet inspireret af Restaurant Flammen.

BRANCHENYT
Læs også