Erhverv

Superliga-profil stævnet for millionbeløb efter konkurser

Kevin Conboy er for nylig blevet stævnet for et millionbeløb i sagen, der har fået fodboldspilleren til at politianmelde sin egen svoger.

Kevin Conboy er 31 år og er nu en profil i Superliga-klubben Randers FC. Her ses han i duel med AGF-spilleren Mustapha Bundu. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Superliga-profilen og den tidligere landsholdsspiller Kevin Conboy er for nylig blevet stævnet for et millionbeløb.

Det sker i forbindese med en stribe konkurser, som Kevin Conboy og hans svoger Dion Brockdorff har været en del af. Conboy har tabt et større millionbeløb på konkurserne og har politianmeldt svogeren, der har anerkendt, at han har misbrugt fodboldspillerens tillid og været ansvarlig for hans tab.

Den historie kunne Finans fortælle torsdag morgen.

Nu kan Finans så fortælle, at der er indgivet stævning mod Kevin Conboy i den spektakulære sag.

Søgsmålet mod Conboy står beskrevet i en redegørelse, der er afleveret onsdag til Retten i Roskilde af advokat William Feely. Han er kurator i de konkursramte selskaber, som Kevin Conboys svoger står bag.

Af redegørelsen fremgår det, at Kevin Conboy er stævnet for knap 2,5 mio. kr.

Heraf er han personligt sagsøgt for 1,1 mio. kr., fordi han ifølge kurator har afgivet selvskyldnerkaution på pantebreve, der er udstedt i forbindelse med en ejendomshandel i Vejle.

Det resterende krav på 1.350.000 kr. er rettet mod et selskab, hvor Kevin Conboy var eneejer. Ifølge kuratorens redegørelser er der uretmæssigt overført midler til dette selskab fra et selskab, som svogeren Dion Brockdorff i en årrække har været direktør i.

Kevin Conboy har afvist kravet, oplyser hans advokat Jakob Brix Kvols fra Clemens Law.

»Det påståede krav eksisterer efter min opfattelse ikke, bl.a. fordi kravet støttes på, at Kevin som en del af ledelsen i det pågældende selskab skulle have foretaget transaktioner. Faktum er dog, at Kevin – i det pågældende selskab – aldrig har været en del af ledelsen, hvorfor kravet efter min bedste overbevisning er rejst med urette,« skriver Kevin Conboys advokat om kravet vedrørende uretmæssige overførsler fra et selskab til et andet.

Kravet omkring selvskyldnerkaution er ifølge Jakob Brix Kvols »taget ud af det blå«.

Ifølge den nye redegørelse fra kurator har ingen kreditorer ønsket at stille sikkerhed og finansiering for retssagen mod Kevin Conboy. Derfor har kuratoren indhentet og accepteret finansiering fra tredjemand til at føre sagen, der kan udløse en dividende til kreditorerne.

Kevin Conboy er 31 år, spiller i øjeblikket i Superliga-klubben Randers FC og har tidligere været udlandsprofessionel i seks år i hollandsk fodbold.

BRANCHENYT
Læs også