Erhverv

Superliga-profil i stribevis af konkurser - har politianmeldt sin svoger

Superliga-profilen Kevin Conboy har politianmeldt sin svoger, som på »groveste vis« har misbrugt hans tillid.

Kevin Conboy, der her ses som nummer tre fra venstre, var en overgang på det danske fodboldlandshold. Han spillede seks år i hollandsk fodbold. Foto: Jacob Ehrbahn

På fodboldbanen kører det for den tidligere landsholdsspiller Kevin Conboy. Han er netop kommet på månedens hold i Superligaen, og hans klub Randers FC har vundet fem kampe i træk.

Men uden for kridtstregerne er Kevin Conboy trukket ind i noget, som ifølge hans eget udsagn har kostet ham et større millionbeløb og fået ham til at politianmelde sin svoger.

I centrum for det hele er en stribe konkurser, hvor Kevin Conboys navn er indblandet. Desuden har han kunnet se sit navn opført som direktør eller ejer i selskaber, som boligspekulanterne Kenneth Schwartz Thomsen og Erik Friedlænder før eller senere har været inde omkring.

Netop Schwartz Thomsen og Friedlænder skrev Finans flere artikler om i sidste uge.

Fire ejendomssselskaber, der lige nu er under konkursbehandling ved skifteretten i Odense, har alle det til fælles, at de havde Kevin Conboy som direktør og ejer på konkurstidspunktet.

Samlet er der anmeldt krav på knap 19 mio. kr. i de fire konkursramte selskaber, viser nye redegørelser.

I et af selskaberne er Fyns Politi blevet inddraget, fordi det mistænkes, at der har været misbrug af kunders midler fra konti, som selskabet havde adgang til.

Det oplyser kurator i de fire konkursbo, Bo Møller Jensen fra Agenda Advokater.

»Der har været nogle uberettigede hævninger direkte på kunders konti til at betale for andre formål. Dette er jeg i dialog med politiet om,« siger kuratoren.

Kurator Bo Møller Jensen har ikke det indtryk, at Kevin Conboy har været involveret i de uberettigede hævninger.

Kevin Conboy tager selv skarpt afstand fra de ting, der er sket i de fire konkursramte selskaber. Særligt i selskabet DKadministration, der nu undersøges af politiet, og havde til formål at administrere ejendomme for private investorer, ejerforeninger og andelsboligforeninger.

Kevin Conboy blev ifølge cvr-registeret eneejer af DKadministration i april 2017. Kort efter blev hans svoger Dion Brockdorff indsat som direktør.

Selvsamme svoger havde forinden rådgivet Kevin Conboy til at investere et større beløb i fast ejendom. Det fortæller Kevin Conboys advokat, Jakob Brix Kvols fra Clemens Law.

»Kevin blev i 2018 – uden sin viden og uden forudgående aftale herom – registreret som direktør i bl.a. DKadministration ApS,« skriver advokaten i en mail.

Kevin Conboy blev forsikret af sin svoger om, at der var tale om en fejl, og at fejlen ville blive afregistreret igen, oplyser advokaten.

Conboy vidste dog ikke, at svogeren ikke længere selv kunne være direktør, fordi han var blevet pålagt konkurskarantæne på fem år for »groft uforsvarlig adfærd« i sine egne konkursramte selskaber.

Senere blev Kevin Conboy af en ejerforening gjort opmærksom på, at der var blevet foretaget en uberettiget hævning på deres konto i DKadministration.

Det fik fodboldspilleren til at undersøge forholdene nærmere. Da fandt han ud af, at svogeren havde givet vildledende oplysninger og foretaget en »række dispositioner, der ikke var relateret til driften af DKadministration«.

Svogeren blev bortvist og politianmeldt af Kevin Conboy. Samtidig indgav han en konkursbegæring for de fire selskaber, hvor han stod som ejer.

Selskaberne kunne simpelthen ikke betale sine kreditorer grundet de uregelmæssigheder, der havde fundet sted.

»Dette betød, at Kevin mistede et større millionbeløb, som var indskudt af Kevin til selskabernes drift,« skriver Kevin Conboys advokat.

Samtidig må en række andre kreditorer nok se mange af deres penge gå tabt.

»Kevin er naturligvis chokeret og ked af, at Dion Brockdorff på groveste vis har misbrugt Kevins tillid, og at dette har medført tab for både Kevin og andre,« skriver fodboldspillerens advokat.

Svogeren bekræfter, at Kevin Conboy ikke har været vidende om forholdene i DKadministration.

»Jeg har og vil forsætte med at undskylde for at have misbrugt Kevins tillid og været ansvarlig for at han har mistet et større millionbeløb,« skriver svogeren i en mail.

BRANCHENYT
Læs også