Erhverv

Tobaksfond køber sig ind i dansk tøjselskab med internationale ambitioner

Investeringsselskabet C. W. Obel overtager for et hemmeligt millionbeløb en større aktiepost i Holstebro-virksomhed som afsætter profiltøj til erhvervslivet i Europa.

ID Identity - Rexholm A/S har hovedsæde i Holstebro, hvor selskabet også har showroom. PR-foto.

Et dansk selskab inden for salg af tøj til virksomheder i flere lande skal endnu længere ud i verden. Derfor har virksomheden netop lukket investeringsselskabet C. W. Obel ind som medejer. Det sker gennem en aktiepost svarende til 30 pct. som er overtaget for et hemmeligt millionbeløb.

Holstebro-selskabet Rexholm A/S, der eksternt optræder under navnet ID Identity, afsætter profil- og firmatøj til erhvervslivet, events og begivenheder. Selskabet omsatte i fjor for 413 mio. kr. og fik et resultat før skat på 77 mio. kr.

Selskabets stifter og hovedaktionær Peder Holm har ifølge Finans’ oplysninger netop afsat 30 pct. af aktierne til C. W. Obel A/S. Det investeringsselskab står bl.a. bag den danske møbelproducent Fritz Hansen samt har ejerandele i en række andre danske virksomheder. C. W. Obel A/S ejes af Det Obelske Familiefond.

Tøjselskabet
  • Rexholm A/S – ID Identity er en af de førende producenter i Europa af såkaldt corporate wear – profil- og erhvervstøj.
  • Hovedsæde i Holstebro.
  • En eksportandel på ca. 60 pct. og 100 ansatte.
  • Stiftet i 1992 af Peder Holm, der hidtil har ejet 90 pct. og været bestyrelsesformand, mens selskabet adm. direktør Thomas Husted står registreret for 10 pct.
  • C. W. Obel A/S overtager nu 30 pct. fra Peder Holm.

I forbindelse med handlen, som parterne ikke ønsker at oplyse detaljer om eller prisen for, skiftes bestyrelsesformanden i ID Identity ud. Peder Holm træder et skridt ned i bestyrelsen, hvor han fortsætter, mens Mikkel Vendelin Olesen, som bl.a. er tidligere koncernchef i Pandora samt med poster i forskellige modevirksomheder, indtager formandsstolen.

Hverken ledelsen i C. W. Obel eller tøjvirksomheden ønsker at svare på spørgsmål fra Finans til aftalen. Parterne oplyser dog, at målet er at styrke selskabets vækst med fokus på bl.a. øget digitalt salg og en yderligere internationalisering. ID Identity afsætter tøj gennem et netværk af forhandlere og har de seneste år været fokuseret på øget vækst uden for Danmark.

Ud over C. W. Obel træder to af de ledende medarbejdere også ind i ejerkredsen i forbindelse med den nye transaktion, hvor Peder Holm dermed gennemfører et delvist generationsskifte samt udvider med eksterne kræfter.

I en udtalelse om handlen skriver Peder Holm:

»Gennem hele processen har både vi og C.W. Obel lagt vægt på vigtigheden af den langsigtede investering i modsætning til andre selskaber, hvor fokus på afkast er langt mere kortsigtet. I forbindelse med aktiesalget får vi også tilført yderligere og bredere kompetencer til bestyrelsesarbejdet.«

Ifølge Finans' oplysninger er målet, at ud over Mikkel Vendelin Olesen skal bestyrelsen også på sigt udvides med andre nye folk, der har kompetencer inden for bl.a. digitalisering og international vækst.

C.W. Obel er kendt for eksempelvis et aktivt ejerskab af Fritz Hansen. Om fremtiden for ID Identity skriver adm. direktør Anders C. Obel fra investeringsselskabet i en kommentar:

C.W. Obel A/S:
  • Et dansk investeringsselskab
  • 100 pct. ejet af Det Obelske Familiefond.
  • Har en samlet balanceformue på ca. 9,5 mia. kr.
  • Investeringer i bl.a. ejendomme, poster i børsnoterede selskaber, kapitalfonde samt ejerandele i unoterede selskaber.
  • Ejerandele i ID Identity, Kilsmark A/S, Semco Maritime A/S og Fritz Hansen A/S.

»Vi ser meget frem til at bidrage til at accelerere væksten og udvikle virksomheden yderligere i samarbejde med selskabets adm. direktør Thomas Husted og resten af organisationen«.

Rexholm - ID Identity havde i 2018 en egenkapital på 302 mio. kr. og en soliditetsgrad på 95 pct. Så det er også selv uden C. W. Obels pengekasse på egen hånd rustet til nye investeringer.

Læs også