Erhverv

Black friday gav rekord for danske shoppingcentre

Mens nethandlen her i landet melder om hastig vækst i salget under tilbudsfredagen, rapporterer indkøbscentre også samtidig om flere besøgende danske forbrugere.

Black friday får både danske og amerikanske forbrugere til at købe stort ind. Foto: 
Andrew Kelly // Ritzau Scanpix

Den netop gennemførte black friday ser ud til at blive årets største handelsdag for både onlinehandlen og danske indkøbscentre. Netop shoppingcentre melder i hvert fald om rekord i antal besøgende på den store udsalgsdag - trods en hastigt voksende nethandel også netop omkring black friday.

Administrationsselskabet bag Danske Shoppingcentre, som tæller 17 af slagsen rundt om i landet, noterer, at der fredag 29. november - den amerikanske handelsdag black friday - var 3 pct. flere besøgende i forhold til den tilsvarende dag i fjor. Dermed forventes det, at fredagen igen bliver en sikker nummer et på listen over de shoppingcentres største besøgsdage i 2019.

Ifølge selskabet var væksten i antallet af besøgende forbrugere spredt ud over centre i hele landet - samt fordelt på både store og mindre centre.

»Black friday er en særdeles vigtig omsætningsdag i detailhandlen. Vi oplever, at rigtig mange handlende foretrækker shoppingcentrene,« udtaler Finn Sture Madsen, som er afdelingsdirektør i Deas, i en pressemeddelelse.

Deas administrerer og driver centre på vegne af Danske Shoppingcentre, der er et partnerselskab mellem ATP Ejendomme A/S og Danica Pension.

Også den danske organisation for onlinehandel er begejstret for årets udgave af black friday, der betegnes som årets største handelsdag.

»Omsætningen er steget med 50-60 pct. i forhold 2018. Et forsigtigt bud er, at vi runder 750 mio. kr. i omsætning alene på selve black friday,« udtaler direktør Niels Ralund, FDIH - Foreningen for Dansk Internethandel, i en pressemeddelelse.

Ud over selve fredagen har der også i dele af detailhandlen været udsalgsdage op til og i weekenden, ligesom denne mandag internationalt er en shoppingdag i onlinehandlen under navnet cyber monday.

BRANCHENYT
Læs også