Erhverv

Globalt råvareselskab dykker på mistanke om bestikkelse

Britiske myndigheder har indledt en undersøgelse af minekoncernen Glencore med hovedsæde i Schweiz, og børsnotering i London.

Glencore er et af verdens største mineselskaber. Arkivfoto. Foto: Urs Flueeler/Keystone via AP

Den globale råvarekoncern Glencore, som bl.a. har minedrift rundt om i verden, fik torsdag store klø på fondsbørsen i London. Aktiekursen var ved handelsdagens afslutning dykket med 9 pct.

Det skete, efter at selskabet, der har hovedsæde i Schweiz, udsendte en meddelelse om, at der er igangsat en efterforskning om bestikkelse mod koncernen. Den skriver i meddelelsen:

»Glencore er i dag blevet gjort opmærksom, at Serious Fraud Office har åbnet efterforskning af anklager om bestikkelse i virksomheder omkring Glencore-gruppen«.

Glencore International, som er børsnoteret i London, skriver samtidig, at koncernen vil samarbejde med myndighederne i forbindelse med efterforskningen.

Serious Fraud Office, der er det britiske bagmandspoliti, bekræfter torsdag i en meddelelse, at der er en efterforskning i gang omkring anklager om bestikkelse i relation til Glencore-gruppens selskaber, ledelse, ansatte, agenter og andre tilknyttede personer.

Ifølge nyhedsbureuaet Reuters har det amerikanske justitsministerium siden juli i fjor haft en undersøgelse omkring Glencore og mulig korruption i Venezuela, Nigeria samt Congo.

BRANCHENYT
Læs også