Erhverv

Flyselskab får milliarder til redningsplan

Den sydafrikanske stat og flere kreditorer skyder samlet 1,8 mia. kr. i South African Airways i et forsøg på at redde det kriseramte flyselskab.

Den sydafrikanske regering håber stadig at kunne redde South African Airways fra konkurs. Foto: Michele Spatari

I et forsøg på at holde det kriseramte flyselskab på vingerne, har South African Airways nu fået endnu en kapitalindsprøjtning. Denne gang fra både stat og kreditorer, skriver CNN.

South African Airways, der tidligere var Afrikas største flyselskab, har manglet penge i lang tid. Nu skyder den sydafrikanske stat sammen med kreditorer i alt 1,8 mia. kr. i selskabet, der samtidig går i rekonstruktion.

Staten har længe forsøgt at finde en investor, der vil overtage en del af flyselskabet, men uden held.

South African Airways har ikke tjent penge siden 2011 og blev for alvor presset på økonomien, da selskabets personale strejkede tidligere på året. Selskabet varslede i november fyringer af omkring 900 medarbejdere, hvilket fik bl.a. kabinepersonalet til at nedlægge arbejdet i en uge.

Strejken anslås at have kostet det sydafrikanske flyselskab mere end 150 mio. kr., da det så sig nødsaget til at aflyse alle afgange i perioden.

Den ugelange strejke resulterede i en aftale, der bl.a. betød lønstigninger til de ansatte.

Målet med fyringerne var at rette op på selskabets økonomi. South African Airways mangler nemlig ca. 10 mia. kr. i finansering, og fyringerne skulle spare flyselskabet ca. 320 mia. kr. årligt. Derfor bliver der igen drøftet nedskæringer til januar.

South African Airways blev grundlagt i 1934 og blev i 2006 medlem af samarbejdet Star Alliance, hvor bl.a. også SAS og United Airlines indgår.

BRANCHENYT
Læs også