Erhverv

Hotelægtepar laver nyt stort millionoverskud

Hotelægteparret Sandra og Marc Weinert lander fortsat store millionoverskud fra deres hotelkæde Guldsmeden Hotels, viser nyt regnskab fra deres holdingselskab.

Sandra Weinert står for den daglige drift, mens Marc Weinert, der er uddannet arkitekt, står for ombygning og indretning.

Guldsmeden Hotels fortsætter med at være en god forretning for ægteparret Sandra og Marc Weinert, der åbnede deres første hotel for over 20 år siden.

Sidste år tjente ægteparret knap 29 mio. kr. på deres hotelimperium, viser et nyt regnskab fra deres private holdingselskab Weinert Holding.

I samme periode er egenkapitalen i holdingselskabet vokset fra 141 mio. kr. til 156 mio. kr.

Det pæne plus på bundlinjen er dog et lille nøk under sidste års resultat på knap 30 mio. kr. og året før, hvor ægteparret tjente mere end 32 mio. kr. på deres hoteller.

»Ledelsen finder årets resultat tilfredsstillende markedsudviklingen taget i betragtning,« skriver Marc Weinert i regnskabets ledelsesberetning.

Sandra og Marc Weinert åbnede i 1999 deres første Hotel Guldsmeden i Aarhus.

Siden har hotelparret udvidet forretningen og har nu fem hoteller i København, mens åbningen af et sjette er på vej.

Guldsmeden Hotels har også bredt sig uden for landets grænser, og kæden har i dag to hoteller i den islandske hovedstad Reykjavik, samt i Oslo og Berlin. Desuden ejer parret et luksusresort på Bali og en udlejningsvilla i Sydfrankrig.

Selv om millionerne fortsat ruller ind, forudser Sandra og Marc Weinert, at resultatet for i år vil lande et stykke under 2019-resultatet.

»Koncernen forventer at markedsudviklingen fortsætter og vil medføre en nedgang i resultatet for det kommende år,« skriver ledelsen i regnskabet.

Sandra Weinert har tidligere fortalt, hvordan hotelboomet i København og konkurrencen fra udlejningsplatforme som Airbnb er med til at presse hotelkæden.

»Med den øgede konkurrence fra de ca. 8000 kommende hotelværelser samt en forventet vækst på ca. 10-12 pct. hos Airbnb, skal vi naturligvis alle være vakse ved havelågen,« fortalte hun sidste år til Ritzau.

BRANCHENYT
Læs også