Erhverv
BREAKING

Dansk hotelkæde bygger Europas største luksus-hostel

Arp-Hansen Hotel Group fortsætter ekspansionen i den danske hovedstad. Falcks tidligere hovedsæde bliver til et hostel med plads til 1.650 overnattende.

Next House Copenhagen er navnet på det hostel som Arp-Hansen ombygger Falck-Huset i København til. Modelfoto: Arp-Hansen Hotel Group.

Den danske hotelkoncern Arp-Hansen købte i foråret 2019 Falck-Huset i København. Hidtil har selskabet været sparsomme med oplysninger om planen for bygningen. Men det oplyser mandag, at den tidligere erhvervsbygning i hovedstaden skal rumme et hostel med billig overnatning til 1.650 rejsende ad gangen.

Arp-Hansen, som allerede rundt om i København har 12 hoteller og et andet hostel, skriver i en pressemeddelelse, at selskabet omdanner Falck’s tidligere hovedsæde til ”Europas største luksushostel”.

Det får navnet ”Next House Copenhagen” og er rettet mod unge samt andre rejsende som vil overnatte billigt, centralt i den danske hovedstad.

Arp-Hansen har indledt ombygningen og forventer at åbne ”Next House Copenhagen” i sommeren 2021. Selskabet andet hostel får i alt 433 værelser med 1.650 sengepladser.

Ud over værelserne bliver der bl.a. to tagterasser, biograf, fitness, yogarum og et såkaldt indendørs stadion med plads til padel-tennis, soft-fodbold og andet.

Falck-Huset er tidligere blevet betegnet som en ikonisk bygning i København. I maj 2018 annoncerede Falcks koncernchef, Jakob Riis, at selskabet ville flytte hovedkontoret til Københavns sydhavn.

Falck-Huset blev taget i brug i 1962, hvor det i mange år var kombineret hovedkontor, vagtcentral og redningsstation. Ved en større omlægning blev redningsstationen nedlagt i 1993, og lokalerne da inddraget til administration.

Arp-Hansens hotelkæde åbnede i 2018 et hotel - Wake-Up - i Falck-Husets nabobygning, hvor der er lavet 585 værelser.

Bag Arp-Hansen Hotel Group står brødrene Henning og Birger Arp-Hansen, der arvede hotelkæden efter deres far. I ejerkredsen er også adm. direktør Dorte Krak.

BRANCHENYT
Læs også