Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Slut med at springe køen til sundhedsvæsnet over: Nu rammes danskernes private sundhedsforsikringer

Kunder med private sundhedsforsikringer må finde sig i, at de ikke længere har adgang til hurtig behandling som følge af udbruddet af coronavirus.

Corona rammer verden
Danskere med en privat sundhedsforsikring kan ikke længere få behandling som følge af coronavirusset, med mindre den er akut og livsnødvendig. Foto: Thomas Fredberg

Det er ikke længere helt så nemt at springe køen til sundhedsvæsnet over for danskere med private sundhedsforsikringer. Det skyldes udbruddet af corona-pandemien, som får en række af pensionsselskabernes samarbejdspartnere i sundhedssektoren til at lukke ned for alle ikke-livstruende behandlinger.

Sådan lyder meldingen fra Danmarks to største pensionsselskaber.

»Behandlere på eksempelvis fysioterapi, kiropraktik og zoneterapi har af Sundhedsstyrelsen fået besked om kun at udføre kritisk behandling af kunder de næste 14 dage, så her vil vores kunder i udgangspunkt ikke have adgang til behandling, medmindre det er kritisk,« siger Kristian Lund Pedersen, pressechef i PFA Pension, som har 1,3 mio. danskere som kunder.

Det betyder, at der lukkes ned for alle behandlinger, der ikke er akutte.

Lone Ryberg, chef for Danica Pensions afdeling for skade og helbred.

Danske Banks pensionsselskab, Danica Pension, har samme besked til selskabets næsten 1 mio. danske og norske kunder.

»Vores samarbejdspartnere agerer selvfølgelig efter regeringens henstillinger, og det betyder, at der lukkes ned for alle behandlinger, der ikke er akutte,« siger Lone Ryberg, chef for Danica Pensions afdeling for skade og helbred.

Hun peger dog på, at selskabet arbejder på højtryk for at kunne levere en alternativ ydelse.

»Vi vil prøve at minimere generne for kunderne mest muligt ved at gennemføre videokonsultationer. Det kigger vi på lige nu. På den måde kan vores behandlere eksempelvis vise øvelser, som kan afhjælpe skader og gener,« siger Lone Ryberg.

Både PFA Pension og Danica Pension oplever en stor stigning i kunder med psykiske lidelser, som kræver psykologbehandling. Det kan eksempelvis være kunder, som er gået ned med stress.

Denne behandlingsform er heldigvis nemmere at gennemføre via telefon og video end eksempelvis kiropraktik, så disse kunder vil ikke på samme måde opleve en kapacitetsindskrænkning af behandlingsmulighederne.

Begge selskaber oplyser, at de følger situationen tæt og håber at kunne vende tilbage til normal praksis så hurtigt som muligt.

BRANCHENYT
Læs også