Serier

Regeringen vil forbedre vilkår for lønkompensation

Regeringen forsøger at imødekomme bl.a. hotel- og restaurationsbranchen med ændring af vilkår om lønkompensation.

Corona rammer verden
Regeringen er klar til at ændre aftalen om lønkompensation for at imødekomme virksomheder inden for hotel- og restaurationsbranchen..

Regeringen er i færd med at ændre i den netop indgåede trepartsaftale om lønkompensation til virksomheder, der må sende medarbejdere hjem på grund af corona-krisen.

Aftalen vil blive justeret på flere punkter for at gøre den mere attraktiv for nogle af de hårdest ramte brancher, herunder hotel- og restaurationsbranchen.

Brancheorganisationen Horesta oplyser, at Erhvervsministeriet på et møde mandag aften besluttede at imødekomme kritik fra bl.a. hoteller og restauranter af, at ordningen om lønkompensation har været for ufleksibel.

Trepartsaftalen betød, at staten fremover betaler 75 procent af lønnen op til 23.000 kroner til virksomheder, der sender medarbejdere hjem, og 90 procent af lønnen op til 26.000 kr. for timelønnede.

Til gengæld skal de virksomheder, der benytter sig af ordningen, forpligte sig til ikke at fyre medarbejdere af økonomiske årsager.

Netop den sidste del af aftalen har været kritiseret for at være alt for vidtgående, fordi mange virksomheder ikke tør afskrive sig retten til at fyre i tid med med enorm usikkerhed, og det er bl.a. på dette punkt, at regeringen nu vil imødekomme erhvervslivet, fortæller Horesta-direktør Katia Østergaard.

»Stor ros til regeringen for at lytte til vores bekymringer og med det samme se på en justering. Det viser en reel vilje til at komme et erhverv til undsætning, som i øjeblikket er presset helt ud i tovene,« siger hun.

Det er usikkert, hvordan den nye aftale præcis kommer til at se ud. Ifølge Horesta vil den blive justeret på flere centrale punkter.

Erhvervsminister Simon Kollerup bekræftede mandag aften på TV2 News, at aftalen ville blive ændret.

»Det har vist sig, at vi ikke i tilstrækkelig grad har kunnet få dem, der arbejder på hotellerne og tjenerne på restauranterne med ind under ordningen, og derfor justerer vi ordningen, så de også kan komme hjem,« sagde Simon Kollerup.

Ifølge ministeren er den justerede ordning sendt til hastebehandling i Folketingets Finansudvalg.

Regeringen forventer at offentliggøre den nye model inden for kort tid.

BRANCHENYT
Læs også