Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Corona: Finanstilsynet skærper krav til pensionsselskaber

Corona rammer verden
Finanstilsynet skærper kravene til pensionsselskabernes indrapportering. Foto: Lars Krabbe

Finanstilsynet skærper kravene til pensionsselskabernes indrapportering efter den seneste tids negative udvikling på de finansielle markeder som følge af coronavirusset.

Det fremgår af et brev, som tilsynet har sendt til topchefer i landets pensionsselskaber, skriver Dagbladet Børsen, der er i besiddelse af et af disse breve.

- Der er store udsving på de finansielle markeder i øjeblikket som følge af usikkerheden omkring coronavirusset (covid-19). Derfor ønsker vi at følge situationen i de enkelte selskaber tættere end normalt, skriver Carsten Brogaard, der er vicedirektør i Finanstilsynet, i en mail til Børsen.

- Det er baggrunden for, at vi har bedt selskaberne om at indsende oplysninger om solvensdækningen på ugentlig basis og også indsende oplysninger om, hvordan solvensdækningen ville have været i et stresset scenarie. Vi har meldt ud, at det gælder i den næste måned, så selskaberne kan planlægge derefter, fortsætter han.

Normalt indberetter pensionsselskaberne én gang i kvartalet.

Solvensdækningen betegner et selskabs kapitalgrundlag - altså muligheden for at absorbere eventuelle økonomiske stød - mens stresstesten består i at beregne solvensdækningen, hvis aktiekurserne var faldet med yderligere 15 pct., samt at renteniveauet var ændret på den mest ugunstige måde med 25 basispoint.

Coronavirusset har den seneste måned ført til kurstab globalt. I Danmark har C25-indekset tabt 25 pct., mens det tyske DAX-indeks i samme periode har tabt 35 pct.

BRANCHENYT
Læs også