Serier

Hyatt-direktører står samlet til at vinde på bonusser trods lønnedgang

Corona rammer verden
Et af Hyatt hotellerne i Seattle har formet hjerter af lys i forbindelse med coronakrisen. Foto: David Ryder

De ledende ansatte i hotelkæden Hyatt, der valgte at gå ned i løn, står til en milliongevinst fra kompensationspakken, der overstiger lønnedgangen.

Det skriver avisen Wall Street Journal.

Da Hyatt sendte mange af sine ansatte på tvungen orlov, blev det også besluttet, at både kædens administrerende direktør, Mark Hoplamazian, og bestyrelsesformand, Thomas Pritzker, ikke ville modtage løn, og at ni ledende ansatte ville gå ned i løn med 50 pct. til og med maj.

Omkring en uge efter modtog de ledende ansatte deres årlige kompensationspakke i form af betingende aktier og aktieoptioner. Skulle Hyatt-aktien vende tilbage til kursen før coronaudbruddet, vil de ledende ansatte stå til at tjene millioner af dollar, fremgår det af en analyse af selskabets regnskaber ifølge Wall Street Journal.

Kompensationspakken kan resultere i, at de ledende ansatte ender med at tjene mere trods lønnedgangen. Pakken har allerede givet pote hos Mark Hoplamazian, der trods sin manglende løn på 200.000 dollar, står til at tjene 2,7 mio. dollar på kompensationspakken, skriver Wall Street Journal.

Umiddelbart bliver Thomas Pritzker ifølge analysen den helt store vinder, da bestyrelsesformanden ejer aktieoptioner for op mod 26 mio. dollar, hvis aktiekursen igen når niveauet fra februar.

Kompensationspakken kritiseres af fagforeningen Unite Here, der finder det upassende med en kompensationspakke til ledelsen, alt imens flere medarbejdere står uden arbejde.

Læs også
Top job