Apple-kæde med 23 butikker taber igen penge
For andet år i træk er der underskud i Humac, som kæmper på flere fronter.
Nordens største forhandler af Apple-produkter har stadig svært ved at få forretningen til at hænge sammen.
Et nyt regnskab fra Humac, der driver 23 butikker i Danmark, viser, at elektronikkæden i seneste regnskabsår tabte 3,6 mio. kr. - en fordobling af underskuddet fra året før.
Resultatet er ikke tilfredsstillende for ledelsen, som skriver, at man på baggrund af resultatet ikke vil betale udbytte til sine ejere eller tilføre butikskæden nye penge.
Humac er ejet af russiske Inventive Retail Group, der er Europas største Apple-forhandler og desuden driver butikker for kendte producenter som Lego, Samsung, Sony og Nike.
Men de russiske ejere har sat penge til, siden de i 2009 overtog Humac. Det samlede underskud siden overtagelsen beløber sig til 4 mio. kr., viser en gennemgang af kædens regnskaber.
Humac kæmper med et presset elektronikmarked, hvor konkurrencen er hård, og hvor man ofte kun tjener håndører på at sælge en iPhone eller en iPad.
Derfor satser kæden at på tjene penge på alt det, der er rundt om Apples produkter, har adm. direktør Michael Bech tidligere forklaret.
Det gælder f.eks. servicekoncepter, hvor Humac for et gebyr servicerer alle, der har et Apple-produkt - uanset hvor produktet er købt.
I seneste regnskabsår omsatte Humac for 725 mio. kr., men det var altså ikke nok til at skabe overskud.
Elektronikmarkedet er præget af stor gennemsigtighed på priserne, og forbrugerne går ofte efter det billigste på markedet. Derudover er priserne på iPhones over en årrække steget, og telefoner i dag holder generelt længere. Det betyder færre kunder i butikken.
Egenkapitalen i Humac-kæden er skrumpet til 8 mio. kr., men ejeren vurderer altså, at der nu og her ikke er behov for at polstre kæden yderligere.
Hvis den hårde konkurrence og prispresset fortsætter, vil det imidlertid påvirke kædens resultater i indeværende regnskabsår, skriver ledelsen i regnskabet.
Samtidig har coronapandemien allerede medført tab.
»Dette har dog ikke påvirket forretningens kortvarige likviditet,« skriver ledelsen.