Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Flyselskab indstiller flyvninger over påsken

Transportministeriet har givet tilladelse til, at flyselskabet SAS indstiller samtlige flyvninger mellem Aalborg og København til efter påske.

Corona rammer verden
Transportministeriet har givet tilladelse til, SAS indstiller flyvninger mellem Aalborg og København. Arkivfoto: AP Photo/Johan Nilsson

Er du en af de rejsende, som skal krydse landet for at komme hjem og følge myndighedernes anbefalinger? Eller er du en af de rejsende, som indenfor de kommende dage lander i Københavns Lufthavn og mangler den sidste flyvetur for at være hjemme?

Så bliver du nu en rejse mulighed fattigere.

Fra mandag og indtil efter påske vil det nemlig ikke længere være muligt at flyve med SAS mellem Aalborg og København. Luftfartsselskabet indstiller samtlige flyvninger på ruten som følge af coronavirus, skriver Nordjyske.

»Aalborg Lufthavn er jo en af de lufthavne, der regnes for kritisk infrastruktur, som skal holdes åben. Men de har altså fået lov af Transportministeriet til at indstille indenrigsflyvningen hen over påsken,« oplyser Søren Svendsen, der er direktør for Aalborg Lufthavn, til avisen.

SAS har de senere uger haft tre daglige ture på ruten mellem Aalborg og København.

Ifølge Søren Svendsen betyder de aflyste SAS-flyvninger ikke, at den nordjyske lufthavn lukker ned.

»Der er fortsat private flyvninger og taxa-flyvning til og fra lufthavnen, og dem skal vi naturligvis holde åbnet for,« siger han til Nordjyske.

I Europa har de fleste lande på få uger mistet mellem 80 og 95 pct. af trafikken som følge af coronavirus. Indenrigstrafikken er på vågeblus, mens den internationale trafik stort set ligger stille.

I Danmark har SAS suspenderet alle ruter til udlandet.

BRANCHENYT
Læs også