Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Novozymes-topchef: Vi fortsætter med at investere i langsigtet vækst

Corona rammer verden
Adm. direktør i Novozymes, Ester Baiget. Foto: Novozymes

Udbruddet af coronavirus skaber også usikkerhed hos danske Novozymes, men enzymkoncernen vil fortsætte med at investere i den langsigtede vækst.

Sådan lyder det fra Ester Baiget, der er administrerende direktør hos Novozymes, efter at selskabet tirsdag formiddag suspenderede sine forventninger til hele 2020 og præsenterede foreløbige væksttal for første kvartal.

- Novozymes er et "science"-selskab og et langsigtet selskab. Vi vil forpligte os til den langsigtede vækst, og vi fortsætter med at investere i den. På samme tid tilpasser vi os efter den virkelighed, vi lever i lige nu, lyder det.

- Det betyder blandt andet, at vores folk rejser mindre, og at vores evne til aktivt at ansætte nye medarbejdere i nogle tilfælde muligvis vil blive begrænset af logistik og visibiliteten.

- Vi forsøger at balancere det, men vi ser stadig mod fremtiden og sikrer, at vi er klar. For der er en fremtid efter coronavirusset, og vi vil ikke i dag gå på kompromis på bekostning af at være klar til at drage fordel af udviklingen i fremtiden, siger direktøren.

I tirsdagens meddelelse gør Novozymes det dog klart, at selskabet "styrer sine omkostninger stramt" som følge af virusudbruddet konsekvenser for den globale økonomi.

BRANCHENYT
Læs også