Erhverv

200 biler ved lukket lufthavn vækker undren - nu har politiet været forbi

Det er ikke første gang, at Aalborg Lufthavn undrer sig over efterladte biler.

PR-foto.

Hvorfor holder der cirka 200 biler ved en dansk lufthavn, som stort set er lukket ned?

Det spørgsmål stillede direktøren i Aalborg Lufthavn, Søren Svendsen, sig for nyligt, da han kiggede ud over lufthavnens store p-areal.

Coronakrisen har sat driften af Aalborg Lufthavn på et absolut minimum. Størstedelen af flyvningerne er aflyst og en stor del af de ansatte sendt hjem.

Alligevel holder der hundredvis af biler ved lufthavnen.

Det undrede Søren Svendsen, som derfor kontaktede politiet for at få dem til at tjekke, om nogle af de efterladte biler er stjålne.

Nu har politiet været forbi og konstateret, at ingen af bilerne på p-pladsen - udover en enkelt - har politiets interesse. Det skriver Nordjyske.

Hvem bilerne tilhører, står fortsat hen i det uvisse. Ifølge lufthavnsdirektøren kan nogle af bilerne tilhøre passagerer, der er på en længere rejse, og som har valgt ikke at komme hjem. Der kan også være tale om passagerer, der arbejder i udlandet, og som heller ikke er vendt retur til Danmark.

Faktisk er det ikke første gang, at Aalborg Lufthavn oplever efterladte biler. Det skete også for nogle år tilbage i forbindelse med en større renovering af lufthavnen.

Dengang viste det sig, at nogle af bilejerne havde troet, at deres biler var blevet stjålet.

»Men i virkeligheden havde de ikke kunne finde dem på parkeringspladsen, da de kom hjem fra deres ferie,« siger Søren Svendsen til TV 2/Nord.

BRANCHENYT
Læs også