Erhverv

Shell løfter ambitionerne for at reducere CO2-aftrykket frem mod 2050

Shell går efter at selskabets egne driftsaktiviteter skal være CO2-neutrale i 2050. Foto: Shell

Den hollandske oliegigant Shell har en ambition om være et CO2-neutralt selskab i senest 2050.

Målsætningen gælder for produktionen af selskabets produkter, fremgår det af en meddelelse fra Shell torsdag morgen.

Mere præcist går Shell efter, at selskabets egne driftsaktiviteter skal være CO2-neutrale i 2050. Samtidig skal CO2-aftrykket for de energiprodukter, som selskabet sælger til sine kunder, reduceres med omkring 65 pct. i 2050 og og med omkring 30 pct. i 2035.

Dermed er ambitionerne øget fra de tidligere målsætninger på henholdsvis 50 pct. og 20 pct.

- Med Covid 19-pandemien, der har en markant påvirkning på folks helbred og vores økonomier, er dette ekstraordinære tider. Men selv på nuværende tidspunkt med store udfordringer skal vi også fastholde vores fokus på lang sigt, siger Ben van Beurden, der er administrerende direktør hos Shell, i meddelelsen.

- Samfundets forventninger har ændret sig hurtigt i debatten om klimaforandringer. Shell er nu nødt til at gå længere med vores egne ambitioner, og det er derfor, at vi sigter efter at blive en CO2-neutral energiforretning i 2050 eller før, fortsætter han.

På nuværende tidspunkt afspejler Shells driftsplaner og budgetter ikke de løftede ambitioner, fremgår det af en note i meddelelsen.

Selskabet sigter dog mod, at både planerne og budgettet vil ændre sig, så de også reflekterer de nye målsætninger, lyder det.

Ifølge Bloomberg News går Shell med sine opdaterede målsætninger i fodsporet på konkurrenter som BP og Respol, der allerede har fastsat lignende mål.

BRANCHENYT
Læs også