Erhverv

Verdens rigeste familie hyrer 5.000 nye ansatte om dagen

Jobansøgere kan nøjes med at sende en sms, og de kan få jobbet inden for 24 timer.

De tre arvinger til Walmart-kæden, Jim Walton (tv.), Alice Walton og Rob Walton. Foto: AP Photo/April L. Brown

Verdens suverænt største supermarkedskæde er gået ansættelses-amok midt i coronapandemien, der har fået salget af alt fra dagligvarer, symaskiner og hårtrimmere til at eksplodere.

Det skriver CNBC.

Walmart, USA’s største private arbejdsgiver med 1,5 millioner ansatte, har over den seneste måned hyret 150.000 nye ansatte, hvoraf størstedelen er deltid eller tidsbegrænsede stillinger.

Nu vil supermarkedsgiganten tilføje yderligere 50.000 til medarbejderstaben.

For at kunne ansætte hurtigt nok har Walmart forkortet ansættelsesprocessen fra to uger til 24 timer. Jobansøgere kan nøjes med at sende en sms, og Walmart samarbejder med 70 forskellige firmaer, der hjælper med at finde arbejdskraften.

Til gengæld er det heller ikke svært at finde potentielle jobkandidater til at køre med varer, stå ved kassen eller fylde på hylderne. På fire uger har 22 mio. amerikanere mistet deres arbejde.

Flere af USA’s store supermarkedskæder har rygende travlt under coronakrisen og har måttet ansætte i titusindvis for at kunne følge med efterspørgslen.

I den sammenhæng er Walmart en mastodont. 11.500 butikker i 27 lande har den snart 60 år gamle supermarkedskæde, og bag hele foretagendet står verdens rigeste ikke-royale familie.

Walton-familien ejer lige knap halvdelen af Walmart-imperiet, og gennem årene har familien opbygget en formue, der i dag anslås til 1.300 mia. kr.

Formuen er fordelt mellem syv familiemedlemmer, hvoraf de mest kendte og velhavende er arvingerne Jim, Alice og Rob Walton.

BRANCHENYT
Læs også