Serier

Hjemmekontorer får energiforbruget til at stige

Coronakrisen har ændret elforbruget i Storbritannien.

Corona rammer verden
Arkiv

Bærbare computere, fjernsyn og kaffemaskiner buldrer derud af på hjemmekontorerne i disse uger, hvor medarbejdere verden over har rykket arbejdspladsen hjem i privaten som følge af coronavirus.

En ændring, der ifølge BBC, har fået det britiske energiforbrug i hjemmet til at stige med op til 30 pct. midt på dagen, hvor også madlavning føjes til listen af energikrævende aktiviteter.

Til trods for at hjemmekontorerne får energiforbruget til at stige i de private hjem, så har coronakrisen foreløbigt ikke resulteret i, at Storbritannien samlet set bruger mere energi.

Ifølge energiselskabet National Grid er den britiske efterspørgsel nemlig faldet på andre tidspunkter samtidig med, at fabrikker og arbejdspladser bruger langt mindre el end før krisen, fordi de er lukket ned.

Flere britiske energiselskaber, som BBC har været i kontakt med, mener, at det britiske elforbrug afslører, at befolkningen har ændret vaner i forbindelse med krisen og den ændrede arbejdsdag.

»Færre pendler og bruger i stedet tiden på at sove længere i stedet. Morgenrutinerne er mindre struktureret, og derfor er efterspørgslen reduceret. Vi ser store ændringer i den måde, som folk bruger energi på under krisen. Mange mennesker arbejder hjemmefra, og nogle arbejder slet ikke,« siger en talperson fra et af de britiske elselskaberne til BBC.

Ifølge mediet resulteret i, at det private elforbrug er faldet med 20 pct. om morgenen og om eftermiddagen.

De britiske elselskaber fortæller til BBC, at de mange hjemmekontorer kan resultere i, at energiregningerne hos dele af befolkningen kan stige. Særligt fagfolk, som bruger energikrævende computerudstyr, eller folk, som deler husholdning med mange mennesker, risikerer en større elregning i den periode, de arbejder hjemme.

BRANCHENYT
Læs også