Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Volvo hårdt ramt i corona-kvartal - men markedet var mere pessimistisk

Corona rammer verden
Foto: Steve Helber/AP

Svenske Volvo, der producerer lastbiler, er fra midten af marts blevet hårdt ramt af udbruddet af coronavirus. Det viser sig i tallene for årets første kvartal.

Her faldt omsætningen 16 pct. fra samme periode af 2019 til 91,4 mia. svenske kr., mens det justerede driftsresultat blev tæt på halveret til 7,1 mia. svenske kr.

Analytikerne havde dog ventet, at faldene ville have været endnu større.

Ifølge Bloomberg News ventede analytikerne en omsætning på 84,3 mia. svenske kr. og et justeret driftsresultat på 6,4 mia. svenske kr.

- Første kvartal af 2020 var påvirket af samfundstiltag for at stoppe spredningen af Covid-19, siger topchef Martin Lundstedt i en kommentar.

- Disse begyndte at påvirke vores operationer i Kina i februar og havde hårde konsekvenser på selskabet i midten af marts, hvor vores globale leveringskæde blev forstyrret, og produktionen stoppet i de fleste dele af selskabet.

- Den reducerede produktion og den laverede efterspørgsel påvirkede begge selskabets salg og indtjening negativt i første kvartal, lyder det fra topchefen.

Omsætningen fra salget af motorkøretøjer faldt i kvartalet 20 pct. fra året før til 67,1 mia. svenske kr., mens serviceomsætningen omvendt steg 1 pct. til 21,1 mia. svenske kr.

Servicedelen ventes dog på den korte bane at blive påvirket negativt af, at mange lastbiler rundt omkring i verden holder stille på grund af coronakrisen.

BRANCHENYT
Læs også