Serier

Amerikansk printergigant suspenderer sine forventninger

Corona rammer verden
Xerox anslår, at 96 pct. af de lande hvor selskabet driver forretning, har haft en periode med "fuld nedlukning".
 Foto: AP Photo/Douglas Healey

Amerikanske Xerox, der blandt andet er kendt for sine mange printerløsninger, trækker sine forventninger i 2020 i forbindelse med offentliggørelsen af sit regnskab for første kvartal.

Det gør selskabet på grund af den store forretningsmæssige usikkerhed, coronavirusset skaber for forretningen.

Det har været et hårdt kvartal for Xerox, som i perioden har skabt en omsætning på 1,86 mia. dollar, hvilket er en tilbagegang fra de 2,18 mia. dollar, som Xerox omsatte for i første kvartal det forgange år. Det er et fald på 14,7 pct.

Den justerede indtjening per aktie faldt til 0,21 dollar mod 0,66 dollar, mens resultatet før skat endte med et tab på 5 mio. dollar. I første kvartal af 2019 landede Xerox et overskud på 73 mio. dollar.

- I denne tid - uden fortilfælde - bestræber vi os på at gøre alt i vores magt for at beskytte vores ansatte, kunder, partnere og samfundet, da vi alle har en vigtig rolle at spille i at bekæmpe Covid-19-pandemien, siger administrerende direktør John Visentin i regnskabet.

- Mens vi så en øjeblikkelig indvirkning i vores forretning som følge af de hurtige nedlukninger globalt set, så har den disciplinerede fremgangsmetode, vi har implementeret de sidste to år, givet grundlag for hurtigt at kunne bevare kredit, fortsætte driften, give support til vores mange klienter og anvende vores produktionsekspertise for at hjælpe med at redde liv, fortsætter han.

Xerox anslår, at 96 pct. af de lande hvor selskabet driver forretning, har haft en periode med "fuld nedlukning".

På det amerikanske formarked stiger Xerox-aktien 1 pct.

Læs også