Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Ford venter milliardunderskud i andet kvartal

Corona rammer verden
Prognosen om et underskud på 5 mia. dollar, mod konsensus på Wall Street om 3,28 mia. dollar, kommer på baggrund af coronavirusset. Foto: AP Photo/Gene J. Puskar

Den amerikanske bilproducent Ford regner med et kæmpe underskud i det nuværende andet kvartal, og investorerne sendte derfor aktien i minus med 5,8 pct. i tirsdagens eftermarked.

Prognosen om et underskud på 5 mia. dollar, mod konsensus på Wall Street om 3,28 mia. dollar, kommer på baggrund af coronavirusset, som har betydet forstyrrelser af koncernens globale produktion, mens køberne er sendt hjem og holder sig indendørs.

Koncernen første kvartal var også en skuffelse, da Ford oplevede et fald i omsætningen på 15 pct. til 31,30 mia. dollar mod ventede 32,54 mia. dollar, mens det justerede resultat per aktie blev på minus 23 cent, sammenlignet med plus 25 cent et år tidligere, og mod et konsensusestimat på minus 7 cent, ifølge Bloomberg News.

Det justerede nettoresultat blev på et underskud på 1,99 mia. dollar mod et bud på Wall Street på minus 429 mio. dollar.

Ford har - efter at have sikret sig yderligere lån for 23 mia. dollar i marts og april - en kontantbeholdning på 35 mia. dollar og ser dermed polstret ud, skriver Bloomberg News.

- Vi mener, at selskabets kontanter er nok til at hjælpe os igennem frem til slutningen af året, selv uden yderligere engrossalg af køretøjer eller yderligere finansieringstiltag, udtaler Tim Stone, der er CFO i Ford, i regnskabet.

BRANCHENYT
Læs også