Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Coronarapport: Kun plads til fem flyselskaber i Europa

Corona rammer verden
Luftfartsbranchens fremtid kommer til at se væsentligt anerledes ud. Foto: Bloomberg/SeongJoon Cho

I fremtiden bliver der kun plads til fem luftfartsselskaber i Europa - tre store og to lavprisselskaber. Sådan lyder vurderingen fra konsulenthuset Kearney, der i en analyse har forsøgt at skitsere fremtiden for luftfart efter corona.

Det skriver dagbladet Børsen.

Spørgsmålet er, om SAS hører blandt de selskaber, der står tilbage, når coronaen igen har lagt sig - og det lover umiddelbart dårligt.

Konsulenterne vurderer, at det er tyske Lufthansa, fransk-hollandske Air France-KLM, IAG-gruppen med British Airways, Iberia og Aer Lingus foruden lavprisselskaberne Ryanair og Easyjet, der har de bedste overlevelseschancer.

Dermed ikke sagt, at alle andre flyselskaber vil forsvinde. Det vurderes, at nogle vil blive holdt i live af deres ejerstater for enhver pris - også selv om det ikke giver mening - blandt andet russiske Aeroflot og Turkish Airlines.

- SAS skal nok blive holdt i live. Men det kommer til at kræve mere end lånegarantier. Og det bliver et andet flyselskab end tidligere. Det bliver eksempelvis svært at opretholde en stor aktivitet med interkontinentale ruter, siger Geir Olsen, der er partner og chef i Kearney i Europa, til Børsen.

Luftfartsbranchens fremtid vil dog blive mærkbart anderledes, fremgår det af Kearneys rapport, nu hvor flere selskaber har indset, at det ikke er nødvendigt at flyve til møder, hvis det kan klares digitalt.

Samtidig mener Geir Olsen, at miljøbevidsthed såvel som dyrere billetter i fremtiden kan begrænse privatbrugen af flytrafik.

BRANCHENYT
Læs også