Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Positive vaccine-resultater får biotekselskab til at stryge til tops

Biotekselskabet Moderna stryger til tops på det amerikanske aktiemarked, efter selskabet har offentliggjort positive resultater for sit fase 1-studie for en vaccine mod coronavirus.

Corona rammer verden
Moderna har hjemme i Massachussetts i USA. Foto: Maddie Meyer/Getty Images/AFP

Det amerikanske biotekselskab Moderna har mandag offentliggjort de første kliniske testresultater for en vaccine mod coronavirus, som selskabet betegner som ’positive’. Det skriver CNBC.

Alle 45 deltagere i testen har ifølge selskabet udviklet antistoffer mod Covid-19, og nyheden om de positive resultater får Moderna-aktien til at stryge til tops med 39 pct. på børsen i New York i handlen før åbningstid.

Tre grupper med hver 15 personer fik enten 25 microgram, 100 mcg eller 250 mcg af den potentielle vaccine sprøjtet ind i overarmen i to doser - den anden efter 28 dage.

To uger efter at have fået den anden dose, begyndte forsøgspersonerne ifølge studierne at udvikle antistoffer. Dem, som fik 25 mcg, viste antistof-niveauer, der var de samme som i personer, der er kommet sig efter sygdommen, mens dem, som fik 100 mcg, havde »meget højere niveauer«. Der er dog ikke data for gruppen, som fik 250 mcg.

Forskere håber på, at antistofferne giver en form for beskyttelse mod at blive smittet med coronavirus - men det er endnu ikke afklaret, om de gør netop det, eftersom flere patienter angiveligt er blevet inficeret for anden gang efter at have haft virussen.

»Disse data begrunder vores overbevisning om, at mRNA-1273 (vaccinen, red.) har potentialet til at forhindre COVID-19 og gøre det muligt at vælge en dosis til de afgørende forsøg,« udtaler Tal Zaks, medicinsk direktør i Moderna, i en pressemeddelelse.

Moderna har fra start været involveret i arbejdet på at udvikle en vaccine samarbejde med de amerikanske sundhedsmyndigheder og er nu det første selskab, som offentliggør data om sine forsøg på mennesker.

Tidligere på måneden meddelte selskabet, at det ville påbegynde fase 2-studier, som involverer 600 deltagere. Moderna håber, at kunne påbegynde tredje og sidste fase i løbet af juli i år. Hvis vaccinen er sikker at bruge, vil den kunne komme på markedet tidligt i 2021, oplyser selskabet.

Mere end 100 vacciner mod coronavirus er under udvikling på globalt plan ifølge WHO, og omtrent otte af disse er overgået til forsøg på mennesker.

BRANCHENYT
Læs også