Erhverv

Novo-middel storhitter i Danmark: Vokser med knap 900 pct. på ét år

Novo Nordisks diabetesmedicin Semaglutid er efter mindre end to år på markedet i Danmark blandt de lægemidler, der genererer den højeste omsætning via apotekssalg i landet.

Artiklens øverste billede
Det kræver mentalt overskud og store forberedelser, når Lars Fruergaard Jørgensen skal stille op både internt og eksternt. For nylig vandt han imidlertid en pris for sin synlighed og for sin måde at gebærde sig i offentligheden. Foto: Lars Krabbe.

Novo Nordisk har med lanceringen af diabetesmidlet Ozempic på det danske marked fået katapulteret salget af lægemiddelklassen op i en helt ny skala på det danske marked.

Det viser data fra Danmarks Apotekerforening.

Novo Nordisk lancerede diabetesmidlet Ozempic, der består af det aktive stof semaglutid, på det danske marked i midten af 2018, og det ser ud til at have været en mere end almindelig god idé.

I hvert fald var lægemidlet i 2019 det fjerdemest sælgende lægemiddel i landet, hvis man ser på lægemidler, der udleveres på apoteket.

Semaglutid genererede i 2019 et samlet salg på de danske apoteker på 170,3 mio. kr., svarende til en stigning på intet mindre end knap 900 pct.

Det danske medicinalselskab kan samtidig glæde sig over, at salget af forgængeren Victoza ”kun” faldt tilbage med knap 23 pct. til et salg i 2019 på 192,1 mio. kr. sammenlignet med året før.

Ozempic er ligesom Victoza et lægemiddel, der tilhører klassen kaldet GLP-1. Det er en type lægemiddel, der modsat f.eks. insulin, har den fordel, at det fører til vægttab hos patienterne.

Det med afstand bedst sælgende lægemiddel i 2019 via apotekssalg var rivaroxaban, der markedsføres under navnet Xarelto. Lægemidlet benyttes til behandle og forebygge blodpropper og sælges af tyske Bayer.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.