Erhverv

Dansk familie tjener stort på tekstiler - omsætter for halv milliard

Det er nok et fåtal af danskerne, der har stiftet bekendtskab med den 60 år gamle virksomhed Sunds Textiles, som sidste år omsatte for tæt på en halv milliard kroner.

Sunds Textiles fabrik i Chaykovsky nær Lviv i Ukraine. Foto: Sunds Textiles

Når en hæderkronet dansk virksomhed leverer rekordregnskaber år efter år, flokkes medierne typisk til for at beskrive bedrifterne. Men der findes også virksomheder, der vokser støt, men holder sig fra mediernes søgelys.

En af de virksomheder er Sunds Textiles, der i 2019 havde en omsætning på 471 mio. kr. og samtidig et resultat efter skat på 65 mio. kr. Over de seneste fem år er virksomhedens omsætning mere end tredoblet.

Årsagen til den store fremgang er simpel ifølge virksomhedens adm. direktør og ejer. Der er sket en konsolidering på tværs af markederne, og det har været en fordel for tekstilvirksomheden fra Sunds, fortæller han.

»Vi er underleverandør til en hel del store kunder i møbelbranchen, og der er sket en konsolidering på vores eksportmarked de seneste år, og det har vist sig positivt,« siger Claus Vang Nielsen, adm. direktør i Sunds Textiles.

Det var Claus Vang Nielsens far, Preben Vang Nielsen, der i 1968 stiftede Sunds Textiles. Frem til 2001 beskæftigede selskabet sig primært med at producere tekstiler til tøj, men da sønnen overtog driften, skiftede fokus til et stort marked for madrasser og tekstiler til senge.

I dag leverer Sunds Textiles materialer til flere større producenter i USA og Europa, fortæller Claus Vang Nielsen, som dog ikke ønsker at sætte navn på kunderne. Men flere af dem er børsnoterede virksomheder, røber han.

Virksomheden beskæftiger 28 mennesker i Danmark, men produktionen foregår primært i udlandet, hvor Sunds Textiles har fabrikker i bl.a. Ukraine, Polen og Mexico. Virksomhedens ukrainske datterselskab har omtrent 600 ansatte, mens man lige er startet op med 50 ansatte i Mexico.

Selvom vækstplanerne er på plads, fortæller Claus Vang Nielsen, at selskabet ligesom mange andre er påvirket af coronakrisen, og at strømmen af nye ordre er aftaget i fart de seneste måneder.

»Vi står i en speciel situation og koncentrerer os i øjeblikket om at komme helskindet igennem krisen. Lige nu er vores ordreindgang på en fjerdedel af, hvad den plejer at være på nuværende tidspunkt af året,« siger han.

På listen over ejere i Sunds Textiles A/S står Claus Vang Nielsen med en andel på 90 pct., mens hans far ejer den resterende andel på 10 pct. Mens sønnen bestrider direktørposten, er det fortsat Preben Vang Nielsen, der er formand i bestyrelsen i Sunds Textiles.

BRANCHENYT
Læs også