Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Erhvervslivet: Det kan tage år at indhente tabet fra coronakrisen

Corona rammer verden
Ifølge de medier, der allerede har fået indblik i Økonomisk Redegørelse, venter regeringen til næste år en stigning i den danske økonomi på fire procent. Foto: AP

Der kan komme til at gå noget tid, før at den danske økonomi finder tilbage til niveauet fra før coronakrisen.

Det vurderer Dansk Industri og Dansk Erhverv i forbindelse med, at regeringen tirsdag middag fremlægger Økonomisk Redegørelse.

Ifølge flere medier viser redegørelsen, der offentliggøres tirsdag klokken 12, at regeringen regner med en tilbagegang i den danske økonomi på 5,3 procent i år.

Herefter kan der gå op mod flere år, før at økonomien finder tilbage til niveauet fra før krisen, vurderer erhvervsorganisationerne.

- Når vi spørger vores medlemmer, så regner de ikke med, at det bliver inden for det næste halve år, at de er tilbage på normal omsætningsniveau, siger Morten Granzau, underdirektør i Dansk Industri.

Han tilføjer, at især eksportvirksomhederne kigger et godt stykke ind i næste år, før at de fleste af dem regner med at være tilbage på det normale niveau.

- Så det her er en krise, der kommer til at trække spor ind i næste år og måske endnu længere, alt afhængigt af hvor hurtigt man får styr på situationen rundt omkring i verden, siger Morten Granzau.

I Dansk Erhverv er cheføkonom Tore Stramer enig i, at det kan tage flere år for økonomien at finde tilbage på sit tidligere niveau.

- Det tager mange år. Der kommer nok til at gå til 2022, før vi har indhentet det tabte, siger Tore Stramer.

Ifølge de medier, der allerede har fået indblik i Økonomisk Redegørelse, venter regeringen til næste år en stigning i den danske økonomi på fire procent.

BRANCHENYT
Læs også