Erhverv

Spies-direktør om grænseåbning: »Det er meget begrænset, hvad vi kan bruge de lande til«

Danmarks største rejseselskab havde forventet at kunne sende gæster til Sydeuropa i sommerferien.

Artiklens øverste billede
Ifølge direktør Jan Vendelbo kommer anbefalingen om at blive hjemme i sommerferien til at betyde afskedigelser i Spies. Arkivfoto: Gregers Tycho

Spies-direktør Jan Vendelbo er ikke overvældende begejstret for regeringens plan for grænseåbningen. 

»Der er ingen tvivl om, at vi bliver nødt til at indstille os på en anden virkelighed. Vi kommer til at skulle reducere vores omkostninger. Og det kommer også til at betyde færre ansatte,« siger Jan Vendelbo. 

Direktøren havde skelet mod Sydeuropa, hvor flere lande har lagt op til grænseåbninger fra juni og juli. Derfor havde Jan Vendelbo også ventet en anden udmelding fra den danske regering, end den der blev præsenteret på et pressemøde fredag eftermiddag. 

»Vi må jo sige, at vi er meget overraskede over, at man vælger at forlænge helt frem til slutningen af august. Det betyder i princippet, at man lukker sommeren helt ned for samtlige rejsearrangører i Danmark,« siger Jan Vendelbo. 

Med regeringens nye rejsevejledning, kan rejsende fra Tyskland, Norge og Island tage på ferie i Danmark fra den 15. juni. De samme lande bliver nu gule på Udenrigsministeriets verdenskort, mens resten af kortet forbliver orange. 

»Det er meget begrænset, hvad vi kan bruge de lande til. Det er områder, vi ikke opererer på normalt. Vi har selvfølgelig rejser til Berlin, men det er forsvindende lidt,« siger Jan Vendelbo. 

For Spies betyder det, at man må vente til efter sommeren, før rejseselskabet kan sende gæster ud i verden. 

»Vi havde håbet, at vi kunne få gang i rejser til Schengen-lande i løbet af sommeren. Og vi har faktisk en belægning på 60 pct. på rejser i juli, som vi bliver nødt til at aflyse nu,« siger Jan Vendelbo.

Ifølge direktøren arbejder Spies på at få fremrykket rejser til visse vinterdestinationer som f.eks. Gran Canaria, så noget af den tabte sommerfortjeneste kan hentes hjem ad den vej. Forhåbningen er, at man i sommeren 2021 kan »vende tilbage til normalen«.

»Vi har jo ikke nået at regne på, hvor meget det her kommer til at koste os. Hjælpepakkerne som de er nu, hjælper os ikke specielt meget. Det største problem for os er likviditet. Så vi håber selvfølgelig på, at der bliver forhandlet noget mere på plads,« siger Jan Vendelbo. 

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.