Erhverv

DSV Panalpina fastætter mål for reducering af drivhusgasser i 2030

Jens Bjørn Andersen, adm. direktør i  DSV har et ønske om, at sætte en tydelig kurs for virksomhedens klimaindsats. Foto: Lars Krabbe.

DSV Panalpina vil være mere klimaneutrale og sætter derfor mål op for, hvor meget selskabet vil reducerer sin CO2-udledning inden 2030.

Det skriver fragtfirmaet i en meddelelse.

DSV har som mål at reducere udledningen af CO2 fra kontorer, lagerbygninger og firmabiler med 40 pct. inden 2030 i forhold til 2019.

Udledningen fra transportaktiviteter udført af underleverandører skal ned med 30 pct. inden 2030 i forhold til 2019.

Koncernens samlede CO2-udledninging i 2019 var 16 mio. tons, hvoraf størstedelen relaterede sig til transportaktiviteter udført af underleverandører.

DSV's underleverandører tæller både transport inden for rederier, luftfartselskaber og vognmænd.

- Med disse ambitiøse målsætninger sætter vi en langsigtet og tydelig kurs for vores klimaindsats, siger administrerende direktør Jens Bjørn Andersen i en kommentar.

- Vi vil være førende i branchen på dette felt, og vi ved, at det kræver en stålsat indsats fra hele vores organisation at nå vores mål, men dette er en kamp, vi skal vinde. Det er vores faste overbevisning, at bæredygtighed og langsigtet forretningsmæssig succes går hånd i hånd, fortsætter han.

Målene lever op til de nyeste forskningsbaserede standarder, der er defineret som nødvendige for at nå målsætningerne i Paris-aftalen. Herunder at begrænse den globale opvarmning til under 2 grader.

BRANCHENYT
Læs også