Serier

Dobbelt så mange vil holde ferie i sommerhus herhjemme

Danske myndigheder fraråder sommerferier sydpå. Det har sendt bookinger af sommerhuse i vejret.

Corona rammer verden
Ifølge Danmarks Statistik forventes det, at det samlede antal bookinger i sommerhuse vil ende højere i 2020 end 2019 trods coronaudbruddet. Der er cirka 40.000 sommerhuse at leje i Danmark. Foto: John Randeris

De danske myndigheder fraråder rejser sydpå i sommerferien, og det har fået mange til i stedet at leje sommerhuse i Danmark.

Samlet set er antallet af danske bookinger dobbelt så højt som sidste år. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Ved udgangen af maj var der booket 373.000 uger i sommerhuse i resten af 2020, hvilket er to procent højere end på samme tidspunkt i 2019.

Tallet dækker over, at antallet af bookinger fra tyskere - som normalvis lejer størstedelen af de danske sommerhuse - er faldet med 14 procent.

Det dækker især over færre lejede sommerhuse i juni og juli, mens der er flere bookinger fra august og frem end sidste år.

Til gengæld er der altså lejet dobbelt så mange sommerhuse som sidste år.

Udenrigsministeriet fraråder i øjeblikket alle ikke-nødvendige rejser til udlandet.

Fra 15. juni fraråder Udenrigsministeriet ikke længere ikke-nødvendige rejser til Norge, Tyskland og Island. Ferier til resten af verden frarådes frem til 31. august.

Samtidig vil der fra samme dato været åbnet for, at turister fra de samme lande kan rejse til Danmark.

Grønland og Færøerne er en del af Danmark, og derfor gælder vejledningen ikke de to lande.

I årets første fire måneder er antallet af udlejninger i danske sommerhuse faldet med 27 procent.

Det skyldes, at der på grund af nedlukningen har været markant færre tyskere, svenskere og nordmænd, som har lejet sommerhus i Danmark.

Ifølge Danmarks Statistik forventes det, at det samlede antal bookinger i sommerhuse vil ende højere i 2020 end 2019 trods coronaudbruddet. Der er cirka 40.000 sommerhuse at leje i Danmark.

- Der er rift om disse huse lige nu, men der er et loft over, hvor mange huse der kan udlejes, skriver Danmarks Statistik.

BRANCHENYT
Læs også