Serier

Lufthavnsselskaber kan droppe lønpakke for at fyre tusindvis

Corona rammer verden
Lønpakken, der betinger, at selskaber ikke fyrer medarbejdere, er ikke tilstrækkelig for lufthavnen som arbejdsplads i det lange løb, lyder det. Foto: Stine Bidstrup

Tusindvis af ansatte i Københavns Lufthavn kan risikere at få en fyreseddel, på trods af at deres arbejdspladser indtil videre har gjort brug af statens lønpakker.

Flere selskaber overvejer nemlig at gå ud af lønpakkerne, så de kan fyre medarbejdere.

Det skriver Berlingske Business.

SAS meddelte tidligere på ugen, at flyselskabet ville træde ud af ordningen om lønkompensation, og at 1700 ansatte i Danmark ville blive afskediget. Flere andre selskaber følger nu trop, bekræfter en række fagforeninger og forbund.

Lønpakken, der betinger, at selskaber ikke fyrer medarbejdere, er ikke tilstrækkelig for lufthavnen som arbejdsplads i det lange løb, lyder det.

- Det handler ikke om at vende lønkompensationspakken ryggen, men at vi kigger ind i en dyster økonomisk fremtid, siger Michael Svane, der er direktør i brancheforeningen Dansk Luftfart og branchedirektør i Dansk Industri, til Berlingske Business.

Han kan ikke komme nærmere ind på, hvilke selskaber der har planer om fyringer, eller hvor mange fyringer det drejer sig om. Kun at det er "stort set alle selskaber, der opererer med luftfart og lufthavnen", der har gjort sig tanker om fyringer.

Brancheorganisationer for luftfarten kalder nu på klare svar fra regeringen om, hvornår der eksempelvis kommer yderligere åbninger af grænsen og rejsevejledninger.

BRANCHENYT
Læs også