Erhverv

Bavarian indgår aftale om marketing og distribution af vacciner

De globale rettigheder til de to vacciner købte Bavarian tidligere på året i en milliardhandel med Glaxosmithkline.
 Arkivfoto: Bavarian Nordic

Bavarian Nordic har indgået et samarbejde med vaccineselskabet Valneva, der er noteret på børsen i Frankrig, om markedsføring og distribution af de to selskabers kommercielle produkter.

Det skriver Bavarian Nordic torsdag morgen i en meddelelse til fondsbørsen.

Valneva vil ifølge aftalen overtage ansvaret for marketing og distribution af Bavarian Nordics vacciner mod rabies (Rabipur/Rabavert) og flåtbåren hjernebetændelse (Encepur) i udvalgte europæiske lande samt Canada, skriver Bavarian.

De globale rettigheder til de to vacciner købte Bavarian tidligere på året i en milliardhandel med Glaxosmithkline.

Senere på året overtager Bavarian markedsføringen og distributionen af de to vacciner i USA, Tyskland og Schweiz fra Glaxosmithkline. Det er ifølge selskabet første skridt på vejen til at opbygge egen kommerciel infrastruktur.

- Det er et vigtigt skridt i opfyldelsen af vores strategi, og det er fantastisk, at vi har været i stand til at opnå dette mindre end seks måneder efter overtagelsen af Encepur og Rabipur/RabAvert, udtaler Paul Chaplin, administrerende direktør i Bavarian Nordic.

Aftalen med Valneva muliggør også, at Bavarian Nordic kan overtage marketing og distribution af Valnevas vacciner mod japansk hjernebetændelse og kolera i Tyskland og Schweiz, skriver Bavarian i meddelelsen.

Den nye partnerskabsaftale har ingen væsentlig økonomisk betydning på kort sigt, fremgår det yderligere.

BRANCHENYT
Læs også