Erhverv

Tidligere direktør anholdt i sag om forsvundne milliarder

Den tidligere adm. direktør i virksomheden Markus Braun er nu blevet anholdt. Foto: Michael Dalder

Wirecards tidligere administrerende direktør, Markus Braun, der forlod selskabet i sidste uge, er blevet anholdt tirsdag, efter at 1,9 mia. euro er forsvundet fra det tyske fintech-selskab.

Det skriver Bloomberg News.

Anklagemyndigheden i München bekræfter, at Markus Braun er blevet tilbageholdt, og at han selv meldte sig til politiet, efter at der var udstedt en arrestordre på ham.

Ifølge Bloomberg News anklager myndighederne Markus Braun for at have manipuleret Wirecards salg, så selskabet fremstod mere attraktivt for investorer og kunder.

Markus Braun trak sig fredag fra stillingen som administrerende direktør i Wirecard med omgående virkning.

Nyheden kom efter et par dage med meget tumult omkring selskabet.

Tumulten skyldes, at revisionsfirmaet Ernst & Young har fundet flere problematiske punkter i forbindelse med gennemgangen af Wirecards balance, hvor der blandt andet er stor usikkerhed om kontantbeholdninger på konti hos tredjeparter.

I en officiel udmelding mandag sagde ledelsen i det tyske selskab, at den efter yderligere undersøgelser har fundet, at selskabets manglende 1,9 mia. euro på balancen efter al sandsynlighed aldrig har eksisteret.

Torsdag i sidste uge oplyste Wirecard, at der er indikationer på opgivelse af falske kontantbeholdninger hos en administrator af Wirecard-bankkonti.

Ifølge Bloomberg News har to asiatiske banker, som angiveligt skulle have haft kontantbeholdninger for Wirecard på 1,9 mia. euro, benægtet, at de har en forretningsmæssig forbindelse til det tyske betalingsselskab.

Mandag skrev Financial Times desuden, at det er yderst tvivlsomt, at pengene er sendt til to banker i Filippinerne, da den filippinske centralbankchef understreger, at pengene aldrig er kommet ind i landet.

Wirecard-aktien stiger tirsdag formiddag med op til 17 pct., efter at aktien er faldet markant de seneste handelsdage.

BRANCHENYT
Læs også