Erhverv

Tysk politi jagter endnu en direktør i skandaleramte Wirecard

De filippinske myndigheder leder efter Wirecards tidligere driftsdirektør, og Tyskland vil arrestere ham, forlyder det i flere medier.

Foto: Christof Stache/AFP

De tyske myndigheder leder med lys og lygte efter Jan Marsalek, den tidligere og nu suspenderede driftsdirektør i Wirecard. Med sig har de en arrestordre.

Det skriver blandt andet tyske Handelsblatt og Reuters, hvor nyheden dog ikke er endeligt bekræftet.

Også på Filippinerne leder man efter den tidligere topfigur i forbindelse med en omfattende efterforskning af fintechvirksomheden. Det skriver blandt andre Financial Times.

»Vi forsøger også at finde ud af, om Wirecards driftsdirektør, Jan Marsalek, er på Filippinerne. Bliver han fundet her, vil vi inkludere ham i efterforskningen,« siger den filippinske justitsminister Menardo Guevarra til avisen.

Jan Marsalek skulle angiveligt være rejst til Filippinerne i marts og »kan fortsat være her«, uddyber ministeren til Reuters.

Nyheden om, at der skulle være en arrestordre på den tidligere driftsdirektør kommer, efter den tidligere topchef i Wirecard blev arresteret mandag aften.

Han efterforskes nu for kursmanipulation og virksomhedsbedrageri.

I dag er det kommet frem, at han i sidste uge solgte størstedelen af sine tildelte aktier i Wirecard og indkasserede 1,1 mia. kr.

Wirecard er ramt af en regnskabsskandale, der ellers har fået aktien til at styrtdykke i værdi.

14 mia. kr. er forsvundet fra det tyske fintech-selskabs kontantbeholdning, konkluderede en gennemgang af revisionsfirmaet Ernst & Young.

I første omgang henvist selskabet til at de forsvundne milliarder var placeret i de filippinske banker BDO Unibank og Bank of the Phillipine Islands. Men de banker afviser at have Wirecard som kunde.

Herefter lød det, at pengene sandsynligvis slet ikke eksisterer.

To af Wirecards store långivere har varslet, at de muligvis ikke vil forlænge lån på 15 mia. kr. til fintech-selskabet. Bank of China siger, at den kredit, Wirecard har i banken, kan blive lukket.

Wirecard har 6.000 ansatte fordelt på 23 lande og formidler digitale betalinger for både forbrugere og virksomheder. Selskabet har dog i længere tid været i mediernes søgelys med spekulationer om svindel.

Aktien faldt 27,8 pct. tirsdag.

BRANCHENYT
Læs også