Serier

British Airways skærer i lønnen hos ansatte med højeste anciennitet

Corona rammer verden
British Airways anslås at have tabt 20 mio. pund om dagen. Foto: Nick Morrish

De ansatte, der har højeste anciennitet hos British Airways, skal enten gå 20 pct. ned i løn og forberede sig på ændringer på arbejdspladsen, ellers står de uden job.

Det skriver The Guardian.

Luftfartsbranchen har været hårdt ramt under coronakrisen, og det har også ramt British Airways. Selskabet fløj 485 passagerfly i hele maj måned i år, hvilket svarer til en halv dag i maj måned sidste år.

Det anslås, at selskabet har tabt 20 mio. pund om dagen, mens størstedelen af selskabets fly har været parkerede under coronapandemien, skriver The Guardian.

Som konsekvens har British Airways planer om at fyre op mod 30 pct. af selskabets medarbejderstab.

- Vi handler nu for at beskytte så mange stillinger som muligt. Luftfartsindustrien står overfor den største strukturelle forandring i dens historie samt en markant svækket global økonomi, siger en talsperson fra British Airways til The Guardian.

I mange lande er rejser fortsat begrænsede af myndighederne, og luftfartsselskabernes indtjening er dermed skrumpet. Flere selskaber mener tidligst, at de kan komme sig i 2023, skriver mediet.

British Airways' britiske konkurrenter venter også at fyre et tilsvarende antal ansatte. Mens Easyjet har skåret op til 4500 stillinger i sidste måned, venter Virgin Atlantic at fyre 3000 ansatte, og Ryanair skærer 3000 stillinger og foretager lønnedskæringer på 20 pct.

BRANCHENYT
Læs også