Serier

Danish Crown afblæser corona-alarm på tysk slagteri

Den danske slagterigigant melder, at fire medarbejdere alligevel ikke er smittet med coronavirus, selvom en første test viste det.

Corona rammer verden
Danish Crowns svineslagteri i den tyske by Essen/Oldenburg beskæftiger op mod 1.300 medarbejdere. Arkivfoto: Jesper Olesen.

En corona-alarm på et svineslagteri i Tyskland har allerede kostet den danske kødgigant Danish Crown salg til Kina. Nu afblæses meldingen om coronaramte, og selskabet håber hurtigt at kunne komme i omdrejninger igen rent afsætningsmæssigt fra det slagteri.

De tyske sundhedsmyndigheder testede i slutningen af den forløbne uge fire ansatte på Danish Crowns slagteri i Essen. De fire var nemlig fundet positive i et testprogram, som Danish Crown selv har iværksat.

Nu viser myndighedernes efterfølgende test sig være negative for alle fire. Dermed lyder konklusionen, at der ikke har været medarbejdere smittet med coronavirus på slagteriet.

»Vi har valgt at sætte hurtigt ind, hvis vi får positive test, der indikerer en mulig smitte, for vi vil hellere være overforsigtige end det modsatte for på den måde at sikre os bedst muligt,« forklarer fabrikschef Andreas Rode om den hurtige reaktion i Essen.

Danish Crown oplyser, at omtalen af de positive tests betyder, at de kinesiske myndigheder allerede har stoppet for import til det store og attraktive marked fra slagteriet i Essen.

»Det er hamrende ærgerligt, at vi er havnet i den her situation, men omvendt vidste vi, at de kinesiske myndigheder er meget påpasselige, når det kommer til import fra slagterier med udbrud af corona. Nu gør vi alt, hvad vi kan for at få de gode nyheder frem til de kinesiske myndigheder,« udtaler global salgsdirektør Lars Albertsen, Danish Crown Pork, i en pressemeddelelse.

Den tyske kødindustri er hårdt ramt af corona netop nu. Det skyldes især, at et storslagteri i Rheda-Wiedenbruck, som drives af branchens sværvægter, Tönnies, der også ejer Danmarks næststørste slagteriselskab, Tican i Thisted, er lukket.

1.300 af af medarbejderne på det Tönnies-anlæg, som er Europas største svineslagteri, er testet positive for coronavirus - og det påvirker hele området med nye restriktioner i kampen mod at stoppe smittespredningen.

BRANCHENYT
Læs også